Home Crna hronika Uhapšeno 20 dilera u akciji “Mreža 3”, za dvojicom se traga

Uhapšeno 20 dilera u akciji “Mreža 3”, za dvojicom se traga

0


Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u današnjem nastavku akcije “Mreža 3” uhapsila je 20 osoba, a za dvije osobe još uvijek se traga.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je saopšteno da je akcija bila usmjerena na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, a pretresi su vršeni u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju, prenosi Klix.

Pretresima objekata i osoba koje su bile predmet akcije pronađena je određena količina opojne droge namijenjene za uličnu prodaju, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizna mjerenja, tri ručne bombe, tri pištolja te drugi predmeti koji će biti kao dokazni materijal u daljem postupku.

U akciji su uhapšeni: H. A. (39), L. E. (30), M. A. (21), H. R. (30), A. M. (29), Z. T. (23), D. A. (37) M. S. (39), svi iz Zavidovića, zatim O. S. (36), A. A. (29), M. A. (32), H. B. (25), A. A. (27), Z. S. (33) te M. A. (38) svi iz Maglaja te H. G. (40), R. B. (27), S. A. (23), M. M. (29) i L. E. (34) svi iz Tešnja.

Na lokacijama na kojim su vršeni pretresi dvadeset osoba je stavljeno pod kontrolu i uhapšeno, a za dvije osobe se traga i radi se na njihovom lociranju i to za: O. E., rođen 1986. godine i O. B., rođen 1991. godine, oba iz Maglaja, dok preostalih šest osoba, nakon izvršenih pretresa i obrade, nije uhapšeno.

– U okviru ove policijske akcije je ostvarena dobra saradnja s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, tako da je sinoć, na osnovu razmjene podataka i obavljenih razgovora i kontakata, na području Doboja lišeno slobode lice A. A, iz Maglaja, kod kojeg su izvršenim pretresom pronađena narkotička sredstva, a koje je inače i meta ove akcije – kazala je portparol MUP ZDK Aldina Alić.

Klix

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of