Home Sport UEFA kaznila Zvezdu zbog kršenja finansijskog fer pleja

UEFA kaznila Zvezdu zbog kršenja finansijskog fer pleja

0

Tri su kluba naletjela na „minu“ u UEFA pred sam kraj 2019. godine. I sva tri su kažnjena zbog kršenja pravila Finansijskog fer-pleja. Jedan je kazahstanski Ordabasi, druga je slovenačka Olimpija, a treći je – Crvena zvezda.

Iako nema zvaničnih informacija u glasilima UEFA, kazahstanski mediji, koji imaju ekskluzivnu informaciju da je njihov Ordabasi izbačen iz Lige Evrope za narednu sezonu, otkrili su i da je Olimpija kažnjena sa 75.000 evra, dok je Crvenoj zvezdi određena kazna od 50.000 evra. Srpski klub je, dakle, u tom triju najbolje prošao.

Crveno-bijeli su već jednom osjetili na svojoj koži kako je to kada UEFA trenira strogoću kada su u pitanju pravila Finansijskog fer-pleja, pošto su 2014. godine bili isključeni iz evropskih kupova. Danas je, ipak, situacija na Marakani daleko od te, pa se ova finansijska globa više može tretirati kao “packa” za Crvenu zvezdu.

Obično kraj januara donosi i novi monitoring UEFA kontrolora, tako da će Zvezda imati rok da reguliše do tada sva eventualna zaostala potraživanja, pošto je, pretpostavlja se, neko od takvih i dovelo do ove kazne.

(Mozzart sport)

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of