Home Servisne U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom...

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

0

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, te iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Od 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prijelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

avatar
  Pretplati se  
Notify of