Home Biznis U Unsko-sanskom kantonu bonitetno izvrsno 26 odsto kompanija

U Unsko-sanskom kantonu bonitetno izvrsno 26 odsto kompanija

0

BIHAĆ, Od ukupnog broja kompanija Unsko-sanskog kantona, čak njih 26 odsto je bonitetno izvrsno, a takođe one učestvuju u ukupnom prihodu sa 68,5 odsto, dobiti sa 76,4 odsto i zapošljavaju 58 odsto od svih zaposlenih u ovom kantonu.

Analitičko-bonitetna kuća ”Bisnode BH” organizovala je poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija Unsko-sanskog kantona koji je održan u Bihaću. Ovaj događaj posvećen je bonitetno izvrnim, natprosvječno vrijednim kompanijama, kao najvažnijim akterima privrede.

Među prisutnima bio je i premijer Vlade Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružinić, kao i ministar privrede ovog kantona Nijaz Kadirić.

Na ovom susretu mogli su se vidjeti rezultati poslovanja kompanija USK, sa posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne kompanije, od kojih je dio preuzeo i sertifikat bonitetne izvrsnosti.

Vrijednost ovog sertifikata ogleda se u mjerljivoj i transparentnoj metodologiji, koju su razvijali evropski stručnjaci u toku skoro 30 godina rada međunarodne kompanije Bisnode, te činjenici da je to međunarodno priznat certifikat koji nosioce svrstava u ravnoprava položaj sa kompanijama EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Među kompanijama koje su danas preuzele svoj sertifikat bonitetne izvrsnosti su M.H.M. COMPANY iz Bihaća, RTV VT ROYAL iz Velike Kladuše i IGV-H Bosanska Krupa.

Direktor kompanije M.H.M. Company Meris Mušić istakao je da je za njega i njegovu kompaniju ovaj susret izuzetna prilika ne samo da potvrdi kvalitete rada njegove firme, već i da stekne nove poslovne kontakte kontakte.

Iz kompanije RTV VT Royal iz Velike Kladuše takođe smatraju da je susret  dobra prilika i za nove informacije i nove kontakte.

”Izuzetno mi je drago da sam danas ovdje, jer su ovakvi susreti rijetki trenuci kad možete čuti pozitivne priče zdravog biznisa, posebno u našem kantonu – i zato ih vidim kao pravu borba za većinu, za dah boljeg života. Nema puno prilika i da na jednom mjestu sretnemo toliko dobrih privrednika, danas sam upoznao neke iz mog grada za koje znam ali i neke za koje ranije nisam ni čuo.” rekao je direktor ove kompanije Sead Purić

Direktor javnog preduzeća Nacionalni park UNA Bihać Amarildo Mulić istakao je da potvrda uspješnosti Nacionalnog parka Una, nakon skoro 9 godina rada, ogleda se i u sertifikatu bonitetne izvrsnosti. Posebnu vrijednost tome daje nezavisna, transparentna međunarodno priznata ocjena nezavisne bonitetne kuće kakva je Bisnode.

Zlatni sertifikat bonitetne izvrsnosti

Kompanije sa Zlatnim certifikatom bonitetne izvrsnosti predstavljaju nadprosječnu vrijednost kompanije koja tri godine za redom iskazuje najvišu ocjenu izvrsnosti. U BiH ovakvih kompanija ima samo 3,8 odsto od ukupnog broja aktivnih kompanija koje predaju završne godišnje izvještaje.

U USK ih je 4,1 odsto od ukupnog broja kompanija a one zapošljavaju 20 odsto zaposlenih ovog kantona, ostvaruju skoro 30 odsto prihoda i gotovo 40 odsto ukupne dobiti.

Ključne riječi:& & , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of