Home Magazin U toku pripremni radovi za početak izgradnje rusko-srpskog centra

U toku pripremni radovi za početak izgradnje rusko-srpskog centra

0

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su u toku neophodni pripremni radovi za početak izgradnje rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci.

Dodik je pojasnio da se pokušava sve obezbijediti da bi izgradnja bila efikasna, te da je na današnjem sastanku sa Njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Јefremom o načinu na koji se sve to radi.

“Vlasti Republike Srpske odobrile su značajan novac u tom pogledu i dobićemo još”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije sastanka sa vladikom Јefremom.

On je dodao da je pristup koji ima vladika Јefrem garancija kvaliteta da će to biti jedan od najljepših vjerskih objekata u Banjaluci.

“Zahvaljujući vladici Јefremu i njegovom pregalaštvu u Banjaluci je napravljeno mnogo vjerskih objekata”, istakao je Dodik.

Tokom susreta sa banjalučkim vladikom pred najradosniji hrišćanski praznik Božić, Dodik je poželio srećan Božić i puno zdravlja vladici Јefremu, Eparhiji, sveštenstvu i vjernicima.

“Božić je dan kada se okupljaju porodice i kada se obilježavaju naše najvažnije vrijednosti. Republika Srpska i to je razlog što sam danas ovdje”, rekao je Dodik.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of