Home Vijesti U PONEDJELJAK POSEBNA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS

U PONEDJELJAK POSEBNA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS

0

BANJALUKA – Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za ponedjeljak, 11. aprila posebnu skupštinsku sjednicu koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je novinarima da će biti razmatrana tačka dnevnog reda koja sadrži pet odluka Predsjedništva BiH.
“Dozvoljeno je obraćanje Dodika do 30 minuta i prisustvo predstavnika Kancelarije EU u BiH”, rekao je Šulić.
Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini BiH Igor Crnadak tvrdi da je sazivanje posebne sjednice poigravanje sa institutom vitalnog nacionalnog interesa Srpske.
Kada je riječ o posljednjem glasanju Svena Alkalaja u UN, Crnadak je rekao da se ništa drugo nije moglo ni očekivati, ali da Srpska treba da prati stav Srbije i EU.
Sjednica je zakazana u 12.00 časova.
Dodik je ranije zatražio posebnu sjednicu Narodne skupštine povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske.
Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i OEBS-a u BiH.
Dodik je naveo da je veoma štetna po vitalne interese Srpske i odluka o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.
On je kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske proglasio odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, kao i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.
Adblock test (Why?)