Home Biznis U petak odluka o sudbini „Šećerane“

U petak odluka o sudbini „Šećerane“

0

BIJELJINA – Odbor povjerilaca bijeljinske “Šećerane” usvojio je danas više zaključaka, između ostalog da Skupština povjerilaca razmatra ponude pristigle za kupovinu te Fabrike od strane fočanske firme „Pavgord“ i od bankara iz Kine, srpskog porijekla, Dragana Guru Đuragina.

Odbor povjerilaca zaključio je da se, ako Skupština ne prihvati nijednu od dvije ponude, ide u prodaju imovine “Šećerane”, za šta su predložena četiri načina.

Jedan od načina je da se oglasi prodaja bez cijene i da se prikupe ponude zainteresovanih, drugi način je da se prodaje dio po dio imovine „Šećerane“.

Treći predloženi način je da povjerioci preuzmu Fabriku, a da se razlučni povjerioci isplate, a četvrti način je da se organizuju licitacije na kojima će početna cijena imovine „Šećerane“ biti 9,5 miliona maraka, te će svakom novom licitacijom padati za 250.000 KM do momenta prodaje.

Konačnu riječ daće Skupština povjerilaca “Šećerane” na sjednici u petak u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

Stečajni upravnik “Šećerane” Nebojša Matić rekao je za CAPITAL da je Đuragin ponudio za imovinu „Šećerane“ sedam miliona KM, ali da nije uplatio 700.000 KM do kraja oktobra kako je obećao, te da je „Pavgord“ ponudio pet miliona i uplatio depozit od 100.000 KM.

„U slučaju da Skupština ne prihvati prvu ili drugu ponudu, zaključak je da se izjasne o četiri prijedloga za dalje postupanje“, rekao je Matić.

Portal CAPITAL objavio je da je „Pavgord“ ponudio pet miliona maraka za kupovinu „Šećerane“, kao i da je bankar iz Kine Dragan Guru Đuragin spreman je da imovinu Fabrike šećera plati sedam miliona KM.

„Fabrika šećera“ u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina nuđena je više puta na prodaju po početnoj cijeni od 10 miliona KM. Stizale su ponude iz Turske, Vijetnama, SAD, Srbije i BiH, ali nijedna još nije realizovana.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Ključne riječi:& & , , , , ,

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of