Home Biznis U narednih pet godina 900 miliona evra za hiljade kilometara puteva

U narednih pet godina 900 miliona evra za hiljade kilometara puteva

0

26.12.2019. / 13:29

BEOGRAD, Srbija će uložiti 900 miliona evra u 5.000 kilometara lokalnih i regionalnih puteva u narednih pet godina, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija danas snažna i da će njena ekonomska snaga biti sve veća, te poručio da su cilj vodovod, kanalizacija i putevi za svako selo kako bi ljudi mogli da žive u svom mjestu i da, ako žele, rade u gradu.

“Gradićemo i dovoditi investitore sve više, povećavaćemo plate i penzije zato što radimo više, bolje i poštenije i zato što imamo kontrolu javnih finansija u potpunosti i zato što imamo vas, ljude koji su verovali u rad. Bez teškog rada nema rezultata”, poručio je Vučić prilikom obilaska rekonstruisanog puta Velika Plana-Smederevska Palanka.

On je podsjetio da ovaj put koji povezuje dva mjesta sa ukupno 80.000 stanovnika nije obnavljan 36 godina i naglasio da su sada stvoreni novi uslovi za dolazak investitora.

Vode se razgovari, dodao je on, sa jednom korejskom kompanijom, čiji bi dolazak obezbijedio 700 novih radnih mjesta u tom kraju.

Saobraćajnica između Velike Plane i Smederevske Palanke povezuje Smederevsku Palanku sa Koridorom 10.

Ukupna dužina dionice regionalnog puta od Smederevske Palanke do Velike Plane je 13,5 kilometara, od čega je rekonstruisano 9,83 kilometra, a izgrađen je i novi most preko potoka Guberaš, koji je bio uništen u poplavama.

Građani su godinama tražili da se uradi taj put, jer je najbrža veza između Smederevske Palanke i Velike Plane

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of