Home Crna hronika U Doboju tokom vikenda 11 udesa

U Doboju tokom vikenda 11 udesa

0


Na području Policijske uprave Doboj tokom vikenda dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže, a šest lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da je tokom vikenda evidentirano ukupno pet krivičnih djela i jedan požar, u kojem nije bilo povrijeđenih osoba.

Iz policije navode da su u navedenom periodu uspješno obezbijedili pet javnih, odnosno kulturnih okupljanja, sportskih i vjerskih manifestacija, koje su protekle bez problema.

Na području Policijske uprave Doboj, od utorka do petka, 15. do 18. oktobra, realizovana je i regionalna akcija pojačane kontrole u saobraćaju usmjerena na kontrolu poštovanja obaveza vozača prema pješacima, kao i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa od pješaka. Kontrolisana su ukupno 464 vozača, kojima je izdato 216 prekršajnih naloga.

– Zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu izdata su 164 naloga, a zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz 52 naloga – naveli su iz policije. Od ukupno kontrolisanih 55 pješaka, zbog nepropisnog kretanja kolovozom izdato je 55 prekršajnih naloga.

U saopštenju je navedeno da su u devet mjeseci tekuće godine na području ove uprave smrtno stradala tri pješaka, teške tjelesne povrede zadobilo je 11 pješaka, dok je 16 zadobilo lakše tjelesne povrede.

– Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo – navedeno je u saopštenju.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of