Home Vijesti U bitku za glasače pod maskama

U bitku za glasače pod maskama

0

BANJALUKA – Pridržavaćemo se svih epidemioloških mjera tokom rada na terenu, što podrazumijeva držanje fizičke distance te, gdje je neophodno, nošenje maski, a bitka za glasače odvijaće se i na internetu, odnosno na društvenim mrežama.
Poručuju to u izjavi za “Nezavisne novine” predstavnici političkih stranaka u Srpskoj uoči predizborne kampanje, koja počinje u petak, 16. oktobra.
Srđan Rajčević, šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a za lokalne izbore, ističe da se ova stranka neće odreći terenskog rada, a aktivni će biti i u digitalnom dijelu kampanje.
“Mi u SNSD-u veliku pažnju pridajemo terenskom radu, s tim što će se u ovoj kampanji taj rad odvijati u nešto drugačijem formatu. Ići ćemo na takozvani mikroformat, da imamo što više aktivista na terenu koji će razgovarati sa što više ljudi. Naravno, preduslov svemu tome je poštovanje epidemioloških mjera”, rekao je Rajčević za “Nezavisne novine”.
Zoran Latinović, generalni sekretar SDS-a, ističe da će se u uslovima pandemije virusa korona sprovoditi ono što je i realno, uz mnoštvo ograničenja čiji je cilj prevencija.
“Sve aktivnosti koje ćemo voditi biće sprovođene na način da se ispoštuju epidemiološke mjere. Na svim skupovima biće maksimalno 50 ljudi. Očigledno je da će sve stranke aktivnosti prebaciti i na društvene mreže, kako zbog trenutne epidemiološke situacije, tako i zbog mogućnosti boljeg kontakta sa građanima, koji više nisu ni spremni da prisustvuju formama koje smo do sada imali kroz velike mitinge i slično”, naveo je Latinović za “Nezavisne”.

I lider Demosa Nedeljko Čubrilović kaže za “Nezavisne” da spremno dočekuju predstojeću predizbornu kampanju.
“Obilježićemo to simbolično, u skladu sa mjerama koje su na snazi i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS. Nećemo ići na okupljanja velikog broja ljudi. Bićemo na više skupova sa manjim brojem ljudi. U zatvorenom prostoru, naravno, nosiće se maske, a na otvorenom prostoru poštovaće se propisana distanca, a po potrebi, biće korištene i maske”, kaže Čubrilović.
Kad je riječ o predstojećoj predizbornoj kampanji, iz Instituta za javno zdravstvo RS nedavno su naglasili da su već dali preporuke ponašanja građana i na javnim mjestima i u zatvorenom prostoru.
Branislav Zeljković, direktor Instituta rekao je da ta pravila važe i za predstojeću kampanju.
“Preporuke su iste, bilo da se radi o privatnim ili javnim okupljanjima na javnim mjestima. Mjere prevencije moraju se primjenjivati kako bismo spriječili dalje širenje zaraze. Dakle, ne postoje posebne preporuke za pomenutu vrstu događaja, jer predizborni skupovi podliježu već postojećim preporukama”, rekao je Zeljković.

Let's block ads! (Why?)