Home Sport U ATINI Huligani sa palicama i pištoljima opkolili hotel u kojem su...

U ATINI Huligani sa palicama i pištoljima opkolili hotel u kojem su bili navijači BiH

0

ATINA – Grčki huligani noćas iza ponoći, sa palicama i pištoljima, su opkolili hotel u kojem su bili navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Teži incident je nasreću izbjegnut.

– Četvorica su nam prišli u hotelskoj bašti, a njih još dvadesetak je čekalo ispred. Tražili su da zavrnemo majice i da vide imamo li tetovirane svastike – rekao je jedan od navijača, čije je ime poznato redakciji Avaza.

Inače, riječ je o atinskom kvartu koji je deset minuta hoda od strogog centra grada, u koji policija nikako ne zalazi. Na kraju se sve dobro završilo pošto je neko od huligana uzviknuo da dolazi policija.

– Sreća je da smo bili prisebni, a i oni su vidjeli da smo normalni, tako da tokom razgovora sa njihovim vođom nije došlo do težeg incidenta. Na kraju je taj vođa koji ima izmedji 40 i 50 godina pozvao huligane da odu, nakon što su nam uzeli zastave, šalove i ostale rekvizite – rekao je navijač.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na Olimpijskom stadionu “Spiridon Luis” u Atini od Grčke rezultatom 2:1 u susretu 8. kola kvalifikacija grupe J za Evropsko prvenstvo 2020.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of