Home Biznis Twitter će morati uklanjati ekstremni sadržaj ukoliko želi vratiti oglašivače

Twitter će morati uklanjati ekstremni sadržaj ukoliko želi vratiti oglašivače

0

14.11.2022. / 15:00

SAN FRANCISKO – Klijenti koji žele da se oglašavaju “jako su zabrinuti” zbog toga što se njihove promocije prikazuju uz “ekstremni sadržaj” na platformi Twitter, a njen novi vlasnik mora se pozabaviti problemima moderiranja, poručio je ekspert za oglašavanje Martin Sorrell.

Foto: Pixabay

Mnoštvo oglašivača, uključujući Volkswagen AG, Pfizer i General Mills poručili su da pauziraju oglašavanje na platformi nakon dok ne analiziraju kako će se razvijati pod vlasništvom milijardera Elona Muska.

Musk također mora zaustaviti odlazak kvalitetnih kadrova koji napuštaju njegovu kompaniju ako želi postići preokret, rekao je za Bloomberg Sorrell.

Sorrell je nije jedini izvršni direktor koji daje Musku savjet. Bivši glavni izvršni direktor T-Mobile US, John Legere, savjetovao je Musku u tweetu da prestane “upravljati svakodnevnim poslovima i “moderirati sadržaj”. Legere je predložio da bi umjesto toga mogao pokrenuti Twitter. Musk je kratko odgovorio: “Ne”.

Uz otpuštanje otprilike polovice radne snage, brojni visokopozicionirani zaposlenici napustili su Twitter otkako ga je Musk kupio, uključujući tri njegova glavna dužnosnika za privatnost i sigurnost. Bloomberg je izvijestio da je kompanija zatražila od nekih otpuštenih radnika da se vrate.

Međutim, cilj CEO-a Twittera da poveća prihode, s manjim udjelom oglašavanja, “posve je moguć” sve dok postoji mogućnost da on riješi ta dva problema.

“Nemojte se kladiti protiv njega”, dodao je Sorrell. Klix

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)