Home Vijesti Tužilaštvo predložilo pritvor za Lakića i Ćirića

Tužilaštvo predložilo pritvor za Lakića i Ćirića

0

​BANJALUKA – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenih Darka Lakića (31) i Bojana Ćirića (29) iz Banjaluke, predložio je Osnovnom sudu određivanjem mjere pritvora.
Lakić se sumnjiči da je je počinio krivično djelo “Zelenaštvo”, “Iznuda” i “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”, a  Ćirić da je počinio produženo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”.
“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog sumnje da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog sumnje u ponavljanje krivičnog djelo”, navedeno je iz Tužilaštva.
Nakon ispitivanja osumnjičene Nevene Samardžija (27) iz Banjaluke, zbog postojanja sumnje da je počinila krivično djelo “Omogućavanje uživanja opojnih droga” postupajući tužilac je stavio prijedlog Osnovnom sudu Banjaluka za izricanjem mjere zabrane sastajanja sa određenim licima.
Osumnjičeni su uhapšeni u okviru višemjesečne zajedničke akcije Eskort 2, Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka,Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banjaluka.
“U vremenskom periodu od 2018. do 28.01.2020. osumnjičeni su od, za sada nepoznatih osoba, posredovali u prodaji i kupovini, neovlašteno stavljali u promet droge, te su omogućavali uživanje droga korisnicima na području Banjaluke, a osumnjičeni Lakić se tereti je počinio krivična djela zelenaštvo i iznuda na štetu više osoba sa područja Banjaluk i krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari na štetu oštećenog Đ.P. iz Banjaluke”, saopšteno je iz Tužilaštva.
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora kao i o prijedlogu za izricanjem mjere zabrane odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u  Banjaluci.

Let’s block ads! (Why?)