Home Vijesti TURKOVIĆEVA O TRGOVSKOJ GORI „Čemu tolika žurba kad Hrvatska nije usvojila nijedan...

TURKOVIĆEVA O TRGOVSKOJ GORI „Čemu tolika žurba kad Hrvatska nije usvojila nijedan akt“

0

Imenovanje Ekspertnog tima za Trgovsku goru bi uduplalo već postojeću strukturu koja postoji za ta pitanja  u Ministarstvu za vanjsku trgovinu i ekonomska pitanja.
Poručila je ovo ministarka inostranih poslova BiH, Bisera Turković, nakon što je juče dobila brojne kritike zbog skidanja ove tačke sa dnevnog reda.
– Dodatni angažman 22 osobe koje su već zaposlene, koje primaju platu i za koje bi se mimo redovnih prihoda posebnom odlukom utvrdila dodatna naknada za njihov rad je neprimjereno u vrijeme kada mnogi nezaposleni nastoje povratiti svoja izgubljena radna mjesta i s pravom očekuju podršku države u tom nastojanju – poručila je ona.
Dodaje da je važno napomenuti da već postoji oformljena Radna grupa („Službeni glasnik BiH“ 28/16), te da je na prijedlog ministra Košarca Savjet ministara BiH donio Odluku o imenovanju  Koordinacionog tijela za praćenje aktivnosti u vezi sa problematikom odlaganja radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora (21.05.2020).

– Uz Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa djeluje i Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, sada se nastoji da se osnuje Ekspertna grupa od 22 člana, a najavljeno je i osnivanje Pravno savjetodavne grupe i sve to uz dodatno plaćanje za obavljanje istih poslova – poručila je Turkovićeva.
Naglašava da je uz to, u materijalima za sjednicu povodom ove tačke dnevnog reda  nedostajalo obavezno mišljenje Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.
– Sve se pravdalo žurbom! U čemu je tolika žurba ako Republika Hrvatska još nije usvojila niti jedan službeni akt koji se tiče okoline na lokalitetu Trgovska gora, a koje je po međunarodnom pravu dužna dostaviti našoj zemlji na usaglašavanje.
Postavlja se pitanje pa što će nam raditi sva ta tijela koja imamo ako mi nastavimo sa formiranjem i plaćanjem novih i novih komisija  kojima  ćemo davati različita imena? – upitala je ona.
Ona je na kraju upitala – Nije li došlo vrijeme da počnemo da se odgovornije ponašamo prema ograničenim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju?

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Gradonačelnik Banjaluke nema razloga da se brine za sudbinu “golfa 2” i SDS, jer su oni preživjeli mnogo veće nedaće od Igora …
VIŠE

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da se novi poslovnik parlamenta zadovoljava sve evropske …
VIŠE

Političar tradicionalista djeci kupuje diplomu na istom fakultetu gdje ju je i sam pazario. Miladin Berić, aforističar …
VIŠE

Skinula sa dnevnog reda Savjeta ministara odluku o formiranju ekspertnog tima koji je ključni za pripremu odgovora BiH za problem Trgovske gore. …
VIŠE

Ministarstvo će obezbjediti besplatne udžbenike za više od 29.000 osnovaca u Srpskoj. Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture …
VIŠE

Od 1. marta do 31. maja ove godine Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) donijela je devet rješenja o novčanoj nagradi za ukupno 30 zaposlenih. …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)