Home Biznis Troškovi održavanja samita G7 u Kornvolu – 81 milion evra

Troškovi održavanja samita G7 u Kornvolu – 81 milion evra

0

05.06.2021. / 14:35

LONDON – Troškovi održavanja samita G7 u oblasti Kornvol u Velikoj Britanijiiduće sedmice bi mogli da premaše 70 miliona funti (81 milion evra).

Foto: Tanjug

Oko 6.500 policijaca će obezbjeđivati događaj u selu Karbis bej, blizu grada Sent Ajvs u periodu između 11. i 13. juna, a osim njih, doći će još 5.000 pripadnika bezbjednosnih službi iz Kornvola i okruga Devon, što se naziva „najvećom bezbjednosnom operacijom u istoriji Kornvola“.

Već su postavljene čelične ograde visoke deset metara pored obale rizorta koje će učiniti bezbjednim predsjednika SAD Džoa Bajdena prilikom prvog prekookeanskog putovanja kao predsjednik Amerike, na samitu čiji je domaćin premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Putevi će biti zatvoreni i biće postavljeni policijski punktovi širom okruga, počev od srijede, na aerordomu Njukvej, u Falmutu, gdje će biti stacionirani predstavnici međia.

Takođe će policija osiguravati najavljene proteste u gradovima Truro i Falmut.

Samit G7 će ugostiti lidere iz sedam zemalja: Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Velike Britanije i SAD, a ove godine su kao specijalni gosti pozvane delegacije iz Australije, Južne Afrike, Indije i Južne Koreje. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here