Home Vijesti Trojica carinika uzimali mito

Trojica carinika uzimali mito

0

SARAJEVO – Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića koja ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.
U optužnici se navodi da su Kapetan i Damjanović kao saradnici – carinici u Carinskom referatu na graničnom prelazu Gradiška, a Aleksandar Tucikešić kao viši stručni saradnik – vođa smjene, bili pripadnici grupe organizovane radi činjenja krivičnih djela.
Optužnica ih tereti da su kao službena lica u institucijama BiH počinili krivična djela zahtijevajući i primajući darove u vidu novca kako u okviru svoje funkcije ne bi izvršili ono što bi morali izvršiti, saopšteno je iz Suda BiH.
Optuženima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Prethodni tekstPred Tegeltijom teški zadaciSledeći tekstU Srbiji godišnje umre oko 3.600 osoba zbog zagađenog vazduha Let’s block ads! (Why?)