Home Vijesti “Trninić je smijenjen da bi se poslagali odnosi u okviru DNS”

“Trninić je smijenjen da bi se poslagali odnosi u okviru DNS”

0

BANJALUKA – Predsjednica RS Željka Cvijanović rekla je za Radio Republike Srpske da kadar DNS u Vladi i republičkim institucijama ima njenu podršku.
– To je naša dugogodišnja koalicija, te smo dijelili mnogo i lijepih i ružnih momenata i nikada nisam smatrala da treba da dođe do bilo kakvih poremećaja, ali oni su se desili i mislim da treba da ih riješe određeni organi te partije – rekla je Cvijanovićeva.
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić danas smijenjen da bi se poslagali ukupni koalicioni odnosi, ali i odnosi u okviru DNS.
– Oni će vjerovatno imenovati svoj drugi kadar – rekla je Cvijanovićeva.
Komentarišući današnju ostavku Marka Pavića na funkciju predsjednika DNS, Cvijanovićeva je rekla da smatra da je potrebno zadržati partnerstvo sa ovom partijom.
– Snaga Republike je u tome koliko nas više može biti okupljeno oko političke platforme i što nas je više političkih subjekata, to je bolje za Republiku jer to znači da bolje funkcionišu njene institucije, te da smo kod građana pozicionirani kao široka koalicija – rekla je Cvijanovićeva.
Ona je izrazila želju da odnosi među koalicionim partnerima uvijek budu iskreni, te napomenula da treba prihvatiti realnost da to nije jedna politička partija.
– Mi smo zbir različitih partija i dobri smo partneri – rekla je Cvijanovićeva.

Prethodni tekstSTEVANOVIĆ: Što prije vratiti dignitet parlamentu Let’s block ads! (Why?)