Home Vijesti Trivić: Od ponedjeljka nastava na daljinu za škole koje to zatraže

Trivić: Od ponedjeljka nastava na daljinu za škole koje to zatraže

0

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će od ponedjeljka, 9. novembra, početi nastava na daljinu za učenike čije škole zatraže takav način izvođenja nastave, kao i za učenike koji zbog mjere izolacije nastavu nužno prate od kuće.
Trivićeva je napomenula da je, za sada, takav način izvođenja nastave zatražila Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Novom Gradu, zbog nemogućnosti organizovanja nastave u školi jer je zabilježena veća odsutnost nastavnika zbog samoizolacije.
Ona je pojasnila da je u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske već počelo snimanje nastavnih sadržaja.
Trivićeva je podsjetila da se jedan od zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije odnosi na ostavljanje mogućnosti školama i lokalnim štabovima da zatraže drugačiji vid izvođenja nastave, ukoliko to budu nalagali razvoj ili ozbiljnost epidemiološke situacije u njihovoj sredini.
Ona je naglasila da se nastava u školama u Republici Srpskoj trenutno odvija uz pridržavanje svih preventivnih mjera s ciljem zaštite zdravlja učenika i nastavnika.
“Imamo 0,001 odsto zaraženih učenika na populaciju od 130.000 u Republici Srpskoj, ali je povećana samoizolacija nastavnika”, navela je Trivićeva.
Ona je dodala da Ministarstvo svakodnevno prati situaciju i da ni u jednoj školi nema širenja virusa sa učenika na učenika, već je uglavnom riječ o porodičnim kontaktima.

Let's block ads! (Why?)