Home Ostalo TRIVIĆ DOBILA ODGOVOR U Narodnoj skupštini Srpske 94 zaposlenih, njihove diplome su...

TRIVIĆ DOBILA ODGOVOR U Narodnoj skupštini Srpske 94 zaposlenih, njihove diplome su LIČNI PODATAK

0

U Narodnoj skupštini Republike Srpske sistematizovano je 105 radnih mjesta, a trenutno su na spisku zaposlenih 94 osobe.

Oni rade u kabinetu predsjednika Narodne skupštine, kabinetima potpredsjednika, u kabinetu generalnog sekretara, Odjeljenju za opšte poslove, Zakonodavno – pravnom odjeljenju, Odjeljenju za zajedničke poslove, te u deset odsjeka.

To je odgovor na pitanje poslanice PDP Jelene Trivić koja je od Narodne skupštine tražila spisak svih zaposlenih sa podacima o stručnoj spremi, o ustanovi, mjestu i datumu sticanja diplome. Međutim, podatke o diplomama nije dobila, baš kao ni iz ostalih institucija Srpske.

-U članu 102. stav (2) Zakona o radu („Službeni glasnik  Republike Srpske“, broj 1/16 i 66/18) propisano je „lični podaci koji se odnose na radnike ne mogu da budu dostupni trećoj osobi, osim u slučajevima i pod uslovima utvrđenim zakonom ili ako je to potrebno radi dokazivanja prava i obaveza iz radnog odnosa ili u vezi sa radom“. S obzirom da je podatak o diplomi određene osobe lični podatak, u smislu primjene navedene odredbe Zakona o radu, zatim člana 16 a Zakona o opštem upravnom postupku („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 13/02, 50/10 i 66/18), te Zakona o zaštiti ličnih podataka, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i sitematizaciji radnih mjesta Službe Narodne skupštine Republike Srpske (broj: 02/2-162/16, broj: 02/2-2629/16 i broj:02/2-685/17) dostavljamo Vam podatke kako slijedi – navedeno je udgovoru koga je potpisao generalni sekretar parlamenta Nebojša Zgonjanin.

avatar
  Pretplati se  
Notify of