Home Vijesti TRILATERALNI SASTANAK Vučić: Putovanje u Albaniju i Sjevernu Makedoniju uz ličnu kartu

TRILATERALNI SASTANAK Vučić: Putovanje u Albaniju i Sjevernu Makedoniju uz ličnu kartu

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i i Albanije Edi Rama dogovorili su na trilateralnom sastanku u Ohridu uvođenje sistema koji bi omogućio putovanje između zemalja samo sa ličnim kartama, zajedničke radne dozvole koje će omogućiti rad u sve tri zemlje bez dodatnih procedura, te skraćenje vremena za kamione na granicama.
Vučić je rekao da je granični prelaz Preševo sada jedan od najvažnijih prelaza zajedno sa Batrovcima, Gradinom i Horgošem.
On je dodao da je sa Zaevom i Ramom dogovoreno da fitosantarne i veterinarske inspekcije rade 24 časa dnevno, što će trostruko ubrzati prelaz kamiona sa robom.

Vučić smatra da je ovo dobar dogovor za građane Srbije i da se ne plaši pritisaka koji će zbog toga uslijediti.
– Nema argumenata za napad na ovo, radiće se zato iznutra, iz regiona, na drugačije načine, uz različita politička opravdanja, na primjer, da Srbija nije priznala Kosovo i druge. Nas trojica smo razgovarali i vrlo smo odlučni da guramo ono što je dobro za naše građane – rekao je Vučić za RTS.
Prema njegovim riječima, ovaj dogovori dovešće do nevjerovatnog smanjenja operativnih troškova, kreiraće investicioni ambijent, te koristiti i mnogim njemačkim i stranim kompanijama.
Kada je riječ o predstojećem sastanku sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, Vučić je rekao da očekuje dobije podršku za projekat “mali šengen”, kao i da čuje prijedlog Makronove nove metodologije.
– Zahvalan sam Amerikancima za podršku ovom projektu, nadam se da ćemo dobiti i podršku Makrona, jer će bez toga biti teško dobiti podršku Evrope. Ali, želim i da čujem o novoj metodologiji francuskog predsjednika – rekao je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Kosovski predsjednik Hašim Tači objavio je na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje Ohridskom samitu navodeći da tzv. Kosovo ne želi svoju …
VIŠE

“Kada smo gledali nadrealiste, smijali smo se; sada kada ih živimo, plačemo.” Saša Trivić, Udruženje poslodavaca …
VIŠE

Nakon što je zaposlio 50-ak rođaka i prijatelja u novoj vladi isključen je iz stranke, a optužuju ga i da je objavljivao pornografske sadržaje. …
VIŠE

Najstariji univerzitet u Srpskoj proslavio je 44 godine uspješnog rada. Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u …
VIŠE

Ni četiri dana nakon što je francuski predsjednik Emanuel Makron kazao u intervjuu za Ekonomist da je BiH tempirana bomba zbog povratka ratnika …
VIŠE

Zbog nerada Parlamenta BiH i politike koja blokira uspostavu vlasti i parlamentarnih komisija, Centralna izborna komisija (CIK) BiH s krajem ovog …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)