Home Vijesti TRIFUNOVIĆ: SA PREDSTAVNICIMA VLADE I O MOGUĆNOSTIMA VANREDNOG POVEĆANJA PENZIJA

TRIFUNOVIĆ: SA PREDSTAVNICIMA VLADE I O MOGUĆNOSTIMA VANREDNOG POVEĆANJA PENZIJA

0

ŠAMAC – Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da će tokom pregovora sa predstavnicima Vlade Srpske iznijeti svoja očekivanja o vanrednom povećanju penzija u ovoj godini, kao i drugoj vanrednoj pomoći kako bi se materijalni položaj ove populacije popravio.
Nakon sjednice Skupštine ovog udruženja, koja je danas održana u Šamcu, Trifunović je rekao novinarima da je isplata penzija redovna i da se uvijek iz trezora prvo one isplaćuju.
“Od januara 2022. godine do januara 2023. godine penzije su uvećane za 30 procenata, što je skoro polovina svih povećanja u posljednjih 15 godina. Vlada je imala razumijevanja i za vanredne pomoći i svi penzioneri su prošle godine dobili po 100 KM da bi se ublažio uticaj inflacije”, rekao je Trifunović.
On je dodao da Vlada i resorno ministarstvo podržavaju i druge projekte penzionera, finansira rad republičkog udruženja, odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju i oporavak penzionera, da su prošle godine poslali 1.000 penzionera u banje, a to očekuju i ove godine.
“Imamo ugovore i sa svim banjama da penzioneri mogu koristiti rehabilitaciju u šest rata, bez kamata. Potpisali smo ovih dana i protokol o snabdijevanju ogrevnim drvetom za penzionere na šest rata bez kamata, a cijena će u odnosu na tržišne biti za 10 odsto povoljnija”, naveo je Trifunović.
On je dodao da Udruženje penzionera Šamac spada u red bolje organizovanih.
Predsjednik šamačkog Udruženja penzionera LJubomir Čordašević rekao je da je ponosan na rezultate rada, te istakao dobru saradnju sa opštinom Šamac i republičkim Udruženjem.
Čordašević je istakao da je godišnji budžet lokalnog udruženja oko 70.000 KM, u šta je ubrojano i 10.000 KM koje daje Šamac, a pored toga opština učestvuje u raznim rekreativnim aktivnostima ovog udruženja, kao i u projektu “Zdravlje i starenje”.
Prije početka sjednice Skupštine republička delegacija penzionera je razgovarala u Opštinskoj upravi sa predsjednikom Skupštine opštine Šamac Simom Varadinovićem, gdje je istaknuta dobra saradnja.
Na Skupštini Udruženja penzionera Srpske podijeljene su zahvalnice istaknutim institucijama i pojedincima.
Adblock test (Why?)