Home Vijesti “TO SU NJIHOVI PROBLEMI” Ostatku koalicije ne smeta što ih PAVIĆ I...

“TO SU NJIHOVI PROBLEMI” Ostatku koalicije ne smeta što ih PAVIĆ I DODIK IGNORIŠU

0

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odavno nije bila šira, ali o problemima pregovaraju samo SNSD Milorada Dodika i DNS Marka Pavića.
U ostalim partijama tvrde da nemaju ništa protiv toga i peru ruke od svega tvrdeći da se problemi dvije najveće partije u koalicionom bloku tiču samo njih.
-Problemi se tiču prevashodno te dvije partije i logično je da one pregovaraju. Mi nemamo problema ni sa SNSD ni sa DNS – kaže za Srpskainfo predsjednik NDP Dragan Čavić.
Generalni sekretar DEMOS Boran Bosančić kaže da nemaju primjedbe na format razgovora.
-Očito je da postoje određeni poblemi na relaciji DNS-SNSD i vjerovatno postoji potreba da se oni otklone. To se nas posebno ne tiče. Što se tiče Demosa, imamo otvorene razgovore i komunikaciju sa SNSD kao nosiocem ove političke koalicije i nemamo većih problema, to do sada uspješno funkcioniše. Ako se pojave otvorena pitanja prvo ćemo ih usaglašavati sa SNSD. Ukoliko bude bilo potrebe da se razgovara sa svim političkim partijama, spremni smo i na to – kaže Bosančić.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Poslanik SP u Narodnoj skupštini RS Srđan Todorović takođe kaže da se problemi o kojima se razgovara odnose uglavnom na DNS i SNSD.
-Ako bude pitanja koja se tiču kompletne koalicije, mi smo spremni da u tome učestvujemo. Ovo su sada pitanja između dvije stranke u koaliciji – kaže Todorović.
Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kratko je rekao za Srpskainfo da se nada da će Dodik i Pavić uspjeti da riješe nesuglasice i da će koalicija ostati stabilna.
-Što se tiče priče o funkcijama, u koalicionom sporazumu je precizirano koliko kome procentualno pripada – kaže Stevandić.
Podsjećamo, nakon što je DNS 5. oktobra saopštio da zaustavlja djelovanje u koalicionom sporazumu, nezadovoljni odnosom SNSD prema njima, juče je održan sastanak stranačkih delegacija predvođenih predsjednicima Markom Pavićem i Miloradom Dodikom.
Mada obojica lidera tvrde da nastavljaju koalicionu saradnju, problemi između dvije najveće partije u vlasti još ni izbliza nisu riješeni, zbog čega je za iduću sedmicu najavljen novi sastanak, u istom formatu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Narodna skupština Republike Srpske stub državnosti Srpske i pokazatelj …
VIŠE

Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da je legitimno da ova stranka pokuša da obezbijedi 22 poslanika kako bi Predstavnički dom parlamenta BiH …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beogradu niko ništa ne nudi kad je riječ o kosovskom pitanju, sem da prizna Kosovo u …
VIŠE

Narodna skupština Republike Srpske danas je, na 7. redovnoj sjednici usvojila Rebalans budžeta Republike Srpske za 2019. godinu, sedam zakona i …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželio je danas dobrodošlicu novom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju i izrazio …
VIŠE

Narodna skupština Republike Srpske obilježava 28 godina postojanja. Tim povodom je rukovodstvo skupštine organizovalo prijem Za predstavnike …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)