Home Crna hronika Tinejdžeri krali novac iz crkve

Tinejdžeri krali novac iz crkve

0


Dobojska policija identifikovala je troje maloljetnika za koje se sumnja da su više puta krali novac iz Crkve Rođenja Presvete Bogorodice, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako saznajemo, šesnaestogodišnjaci su bili sumnjivi svešteniku jer su počeli učestalo dolaziti, a primijećeno je da neki od njih stoje ispred, dok jedno uđe i malo se zadrži u ovom pravoslavnom objektu.

Osim toga, kako je rekao izvor “Nezavisnih”, sa ikona na koje vjernici ostavljaju priloge, nestajao je sitni novac, pa su maloljetnici neko vrijeme praćeni od strane policije.

“Policija, ali i sveštenik, nekoliko dana pratili su ponašanje maloljetnika, a u petak su njih dvoje zatečeni ispred crkve pa se sumnja se da su čuvali stražu trećoj maloljetnoj osobi koja je bila unutar crkve”, kaže izvor “Nezavisnih”.

Kako je pojasnio, treća maloljetna osoba je pobjegla na druga vrata pravoslavnog hrama kada je vidjela da su policajci prišli pomagačima ispred glavnih vrata.

“Policiji nije dugo trebalo da identifikuje i pronađe maloljetnika koji je pobjegao iz crkve. O svemu su odmah upoznati roditelji svih maloljetnika”, pojasnio je naš izvor. Dodao je da je istraga u ovom slučaju još u toku i ne zna se koliko novca su tačno ukrali iz crkve, niti u koje svrhe su ga koristili, jer se radi uglavnom o sitnim prilozima na ikonama.

Osim toga, istražuje se da li je uvijek isti maloljetnik ulazio u crkvu dok su mu drugo dvoje čuvali stražu ili su se smjenjivali.

Kako je danas potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, policija je u petak zatekla na licu mjesta i identifikovala tri maloljetna lica iz Doboja, koja su iz vjerskog objekta u Doboju uzimala novac.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i nadležni centar za socijalni rad”, naveli su iz dobojske policije.

Izvinili se imamu

Nakon što je policija identifikovala počinioce napada na Čaršijsku džamiju u Kozarskoj Dubici, oni su u nedjelju u pratnji roditelja posjetili Medžlis Islamske zajednice Kozarska Dubica, gdje su se izvinili imamu.

U razgovoru sa predsjednikom medžlisa Amirom Draganovićem, glavnim imamom Safetom ef. Beganovićem i Merzukom ef. Kozlićem počinioci su izrazili kajanje i zatražili da im se oprosti.

“U razgovoru sa počiniocima osjetili smo istinsko kajanje i iskrene riječi izvinjenja. Rado smo prihvatili poziv roditelja da posjete Medžlis, jer ljudi su skloni griješenju, a veličinu čovjeka čini kajanje, traženja oprosta i prihvatanje ruke izvinjenja”, izjavio je glavni imam Safet ef. Beganović. Dodao je da je potrebno graditi i održavati dobre komšijske odnose te da je ovaj susret u tom smislu vrlo važan. Iz Medžlisa su još potvrdili da su roditelji ponudili da plate troškove sanacije štete pričinjene na džamiji. Podsjećamo, napad na Čaršijsku džamiju u kojem je razbijen prozor i oštećena fasada desio se 13. januara.

nezavisne.com

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of