Home Vijesti TESLIĆ OPET NIJE NA DNEVNOM REDU Šešić optužio ministarku Rešić zbog dvostrukih...

TESLIĆ OPET NIJE NA DNEVNOM REDU Šešić optužio ministarku Rešić zbog dvostrukih aršina

0

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić upitao je ministarku uprave i lokalne samouprave RS Lejlu Rešić zbog čega se Inicijativa za raspuštanje Skupštine opštine Teslić nije našla na pred parlamentom Srpske, kao što je to obećao premijer Radovan Višković.
Šešić je podsjetio da je premijer najavo da će se ta Inicijativa naći pred poslanicima na sedmoj redovnoj sjednici, što se nije desilo, pa je upitao Rešićevu da li je riječ o dvostrukim aršinima.
– Jedno ste uradili u Tesliću gdje je načelnik iz SDS, a drugo u Prijedoru gdje je načelnik iz DNS – naveo je Šešić na sjednici NSRS tokom aktuelnog časa.
Rešićeva mu je odgovorila da ona ne određuje dnevni red NSRS, te da očekuje da će se navedena Inicijativa naći pred poslanicima na narednoj sjednici.
– Nema dvostrukih aršina. U Tesliću je bio referendum, a u Prijedoru je riječ o drugim vrstama akata. Dakle, nije u pitanju ista pravna materija – navela je Rešićeva.
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Pitanja su postavljali i drugi poslanici po raznim temama.
Tako je poslanik Socijalističke partije Maksim Skoko upitao ministra energetike i rudarstva Republike Srpske, Petra Đokića, šta će biti sa Rafinerijom u Brodu i da li se ruska kompanija “Zarubežnjeft” povlači iz Srpske. Đokić je odgovorio da je dobio uvjerenje ruske kompanije da ostaju u Srpskoj.

– U razgovoru sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom dobio sam uvjerenje da nemaju namjeru da se povlače iz Srpske. Taj stav je potvrđen na sastanku ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, na kojem je bio ministar Novak – naveo je Đokić.
Poslanik Nebojša Vukanović, ponovo se dotakao Đokićeve diplome, te ga je upitao da li u “njegovoj stranci ima iko da nije osuđen ili da je nije počinio krivično djelo”.
– Ne znam šta je ovaj poslanik pitao. Postavite pitanje i dobićete odgovore pismeno. Iznosite klevete, kao i uvijek – odgovorio mu je Đokić.
Odgovor se nije svidio Vukanoviću koji mu je odbrusio zbog čega nikada nije donio svoju diplomu na uvid. Upitao je zbog čega mu nikada nije odgovoreno koliko je Vlada Srpske uplatila novaca za doprinose ministru Đokiću. Vukanović je ponovio svoje ranije tvrdnje da Đokić kao ministar u Vladi Srpske nije uplaćivao doprinose već je sebi isplaćivao bruto platu.
– Hoćete li smijeniti čovjeka iz vaše stranke koji je postavljen za direktora sa kupljenom diplomom – upitao je Vukanović ministra Đokića.
Poslanik PDP Ljubiša Krunić tražio je odgovor od ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića, da li će, kao i prošle godine pred Opšte izbore, penzionerima u Srpskoj biti isplaćena jednokratna pomoć. Nakon što je ministar odgovorio da to ove godine niije predviđeno, Krunić je kazao da se nada kako će to ipak biti učinjeno jer su penzioneri u teškoj situaciji i mnogi nemaju novca da kupe drva za ogrev.
– Zakon nije poznavao institut jednokratne pomoći ni prošle godine, ali je penzionerima ipak isplaćena pred izbore. Mislio sam da će tako  biti i ove godine – naveo je Krunić.
Poslanik Draško Stanivuković je tražio od ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića da mu usmeno odgovori koje sve poreze i doprinose treba platiti jedan preduzetnik i koliko isti iznose. Nakon što Petričević nije znao kompletan odgovor, Stanivuković je upitao da li će biti smjenjen jer “ne zna svoj posao”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je u Republici Srpskoj neophodna sveobuhvatna reforma obrazovanja i …
VIŠE

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je u Vašingtonu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za evropske i …
VIŠE

Poslanik u Klubu SDS u parlamentu Srpske Nebojša Vukanović optužio je vladajuću koaliciju da krše osnovne principe parlamentarizma jer ne …
VIŠE

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je Srni da su Drvarčani spremni da stanu rame uz rame sa komšijama iz Bosanskog Petrovca, kako bi …
VIŠE

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je cilj donošenja rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu da iz viška ostvarenih …
VIŠE

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da će parlament Srpske raditi na izmjenama Poslovnika o radu kako …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)