Home Biznis Tegeltija: Realna očekivanja da koridor “pet ce” bude završen do 2028. godine

Tegeltija: Realna očekivanja da koridor “pet ce” bude završen do 2028. godine

0

24.02.2022. / 16:58

SARAJEVO – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da je realno očekivati da Koridor “Pet ce” bude završen do 2028. godine.

Foto: Srna

Tegeltija je rekao da će na Samitu u Londonu biti razgovarano o projektima koji su u fazi realizacije, kao i o budućim projektima, sa akcentom na grant sredstva koja se povlače u okviru investiciono-ekonomskog plana za zapadni Balkan.

“To će biti neki novi projekti, neke faze dalje saradnje sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj”, izjavio je Tegeltija Srni.

On je rekao da je Evropska banka za obnovu i razvoj veliki kreditni investitor u BiH i jedan od partnera za sprovođenje takozvanog investiciono-ekonomskog plana za zapadni Balkan.

“Koliko je nama važna saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj je činjenica da su na današnjoj sjednici Savjeta ministara potvrđene četiri odluke koje su u vezi sa projektima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. A to su projekti zbrinjavanja čvrstog otpada na području Živinica, vodosnabdijevanje kroz projekat `Plava voda`, koji obuhvata Srednju Bosnu, kao i javnog prevoza u Sarajevu te projekat izgradnje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice”, naveo je Tegeltija.

Tegeltija je izrazio uvjerenje da će biti potvrđeni i svi novi projekti koji su izuzetno bitni za završetak koridora “Pet ce” te da je realno očekivati da on bude završen do 2028. godine. Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)