Home Vijesti Tegeltija: Nikada nisam odgovarao na pitanja šta bi bilo kad bi bilo

Tegeltija: Nikada nisam odgovarao na pitanja šta bi bilo kad bi bilo

0

Kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je kako će poštivati odluke Narodne skupštine RS pa tako i odluku o vojnoj neutralnosti RS.
Tegeltija je nakon sjednice Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH rekao da je na sjednici bilo onih koji nisu razumjeli svoju ulogu u Parlamentarnoj skupštini BiH. Novinari su mandatara pitali isto što i članovi Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH, a to je kako može tvrditi da je Program reformi koje je usvojilo Predsjedništvo BiH dobar dokument ukoliko ga nije vidio.
– Nikada nisam odgovarao na pitanja šta bi bilo kad bi bilo, niti ću odgovarati. Posebno kada je riječ o političkim temama. Jasan je stav da je to dokument Predsjedništva BiH koja je imalo ovlaštenja da ga donese. Taj dokument, kada bude objavljen, vidjet će se prava i obaveza svih nivoa vlasti. Savjet ministara BiH pokušaće provesti ono što bude pisalo u tom dokumentu – rekao je Tegeltija.
Istakao je da je uvjeren kako nijedan član Predsjedništva BiH ne bi donio nijednu odluku na štetu građana koje predstavljaju o ovoj državnoj instituciji. Tegeltija je upitan i da pojasni optužbe PDP o tome da za njega nisu obavezujući zaključci Narodne skupštine RS.
– Mene pokušavaju optužiti oni koji su pobjegli iz sale Narodne skupštine RS kada su se donosile ključne odluke za Republiku Srpsku. Nikada se neće desiti da ja neću poštovati odluke koje donese NS RS. Rekao sam da NS RS ne može sama implementirati odluke i zato govorim o konsenzusu i saradnji o zajedničkim temama – kazao je Tegeltija.
“Bilo je nekih u sali koji nisu razumjeli ni svoje mjesto, ni svoju ulogu u Parlamentarnoj skupštini BiH“, dodao je Tegeltija.

Na pitanje da li je on pravosnažno osuđen i da li je moralno da on obavlja dužnost predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Tegeltija je odgovorio da se ta priča otvara svaki put kada on bude kandidovan na neku poziciju.
– Za to što sam uradio u tom trenutku, odnosno naplatio poštivanje dug koji je imalo privatno preduzeće, ne osjećam ni moralnu, a ni bilo kakvu drugu odgovornost. Ponosan sam što sam to naplatio jer nisam dozvolio da neko ostane dužan budžetu RS. Ljut sam na sebe što nismo to dobro iskomunicirali. Da, ja sam pravosnažno osuđen – rekao je Tegeltija.
Poručio je da će o prioritetima svog rada govoriti na sjednici Parlamentarne skupštine BiH i nakon obavljenih konsultacija sa strankama koje su ga danas podržale. Kako kaže, u fokusu njegovog rada biće ekonomija i poboljšanje životnog standarda, ali i evropske integracija.
Pročitajte još:ODGOVORIO NA NEUGODNA PITANJA Tegeltija prošao test Komisije za izbor Savjeta ministara BiH
Početkom decembra bit će zakazana sjednica Predstavničkog doma PS BiH na kojoj će se poslanici izjasniti o imenovanju novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Tim povodom Tegeltija je upitan kada očekuje da će biti imenovani ministri i zamjenici u Savjeti ministara BiH.
– Sve je u rukama PS BiH i političkih stranaka koje će imati ministre u Savejtu ministara BiH. Ja ću biti spreman odmah poslije potvrđivanja da obavim konsultacije sa svim političkim strankama i da dobijem njihova viđenja kadrovskih rješenja. Mislim da bi to trebalo završiti što prije kako ne bi gubili nepotrebno vrijeme. Čini mi se da nam najviše nedostaje vremena jer ako do kraja godine ne usvojimo bar Globalni fiskalni okvir pretpostavke za izradu budžeta i ostalih dokumenata biće jako ograničene. Mislim da to možemo završiti prije decembarskih praznika, ali to zavisi od ljudi koji će predlagati ministre i PS BiH, odnosno koliko će PS BiH bit spremna u tom trenutku da radi – zaključio je Tegeltija.
(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Svaki slobodan trenutak srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik provodi uz porodicu. Danas su ga fotoreporteri Srpskainfo zatekli …
VIŠE

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je danas da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nema šta da prikriva, te da je apsolutna …
VIŠE

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara preporučila je Predstavničkom domu BiH da potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg …
VIŠE

Udruženje za borbu protiv korupcije Transparensi internešenel BiH zvanično je zatražilo od Predsjedništva BiH da dostavi kopiju dokumeta Program …
VIŠE

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak apelovao je danas da Program reformi BiH bude pokazan javnosti i donesen u …
VIŠE

Ministar inostarnih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak rekao je da, prema informacijama kojima raspolaže, među …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)