Home Sport Talenat iz Prijedora igra za U17 tim SSV Ulm, sanja reprezentaciju BiH

Talenat iz Prijedora igra za U17 tim SSV Ulm, sanja reprezentaciju BiH

0

Prijedorčanin sa Njemačkom adresom

Predstavljamo vam još jednog mladog i talentovanog fudbalera rođenog u Njemačkoj, ali sa prijedorskim korijenima.

Anes Handanagić je rođen 16. Januara, 2003. godine u njemačkom gradu Nürtingen. Njegovi roditelji su iz Prijedora, sa trenutnom adresom u Sanskom Mostu.

Fudbal je počeo trenirati kao petogodišnjak u lokalnom klubu TSV Owen gdje je igrao sedam godina nakon čega prelazi u TSV Weilheim. Upravo je tu pokazao svoj potencijal te na ljeto prošle godine prelazi u SSV Ulm gdje i danas igra za kadetski tim sa mnogo uspjeha.

Ljubitelj je FC Liverpool, a fudbalski uzor Zlatan Ibrahimović. Također redovno prati bh. reprezentaciju te FK Sarajevo. Može da igra na više pozicija, a najbolje mu odgovara napadač. Visok je 182 cm.

Osvajao ne nekoliko nagrada za najboljeg igrača i strijelca raznih turnira širom Njemačke. U pionirskom uzrastu (U15) bio je drugi najbolji strijelac Republičke lige (Landesliga).

Trenutno igra za U17 tim SSV Ulm koji se takmiče u Oberligi (2. Bundesliga) i na svom kontu ima šest golova. Pohađa Gimnaziju i vrlodobar je učenik. Dodaje da želi zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.