Home Vijesti “SVJESNO IZMIŠLJA SUKOBE S OPOZICIJOM” Mladen Ivanić bez dlake na jeziku o...

“SVJESNO IZMIŠLJA SUKOBE S OPOZICIJOM” Mladen Ivanić bez dlake na jeziku o Miloradu Dodiku

0

Milorad Dodik za godinu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine ništa nije uspio da napravi i stoga svjesno izmišlja sukobe s opozicijom, pokušavajući ih optužiti za svoje neuspjehe, rekao je danas počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.
Tvrdi da Dodik nije uradio ništa od onoga što je obećavao.
– Nema zastave Republike Srpske u Predsjedništvu BiH, a Dodik je to bombastično najavljivao. Nismo imali nijednu sjednicu putem videolinka, a i to je Dodik najavljivao. Nema ni zahtjeva da se ukine Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH ili Oružane snage BiH, iako je Dodik i to najavio, a ništa nije realizovano – rekao je Ivanić.
Dodikova najveća nemoć se, kaže, iskazuje u neformiranju Savjeta ministara, jer to nije u stanju, nema snagu i moć.
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci predočio i dokumenta iz kojih se vidi, kako je rekao, da je Savez nezavisnih socijaldemokrata iza sebe ostavio odluku da BiH uđe u MAP te nekadašnji dokument Predsjedništva BiH u kojem se navodi da žele da BiH postane punopravna članica NATO saveza.
Tvrdi da se u Strategiji spoljne politike, koja je usvojena u Ivanićevom mandatu u Predsjedništvu BiH, nigdje ne spominje članstvo u NATO, već se upotrebljava termin “saradnja s NATO-om”.
– Dodik u toj svojoj potpunoj političkoj impotenciji pokušava da traži odgovornost na nekom drugom mjestu, pa i tamo gdje ona ne postoji – naglasio je Ivanić.

Pozvao je Dodika da razmisli zašto mu se to događa, a ne da odgovornost širi na drugu stranu.
Potpredsjednik PDP Igor Crnadak rekao je, takođe, da su Dodik i SNSD za godinu rada u Sarajevu “uspjeli” samo da postave Nebojšu Radmanovića i Nikolu Špirića u fotelje u Parlamentu BiH.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– Dodik od 1. septembra, nakon moje izjave, nije više rekao da će ukinuti UIO, Oružane snage niti zabraniti rad SIPA i OSA u RS – tvrdi Crnadak.
Dodaje da te mjere Dodik neće navesti ni u dokumentu za najavljenju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS u vezi s ranije usvojenom deklaracijom SDA.
Crnadak je 1. septembra rekao da bi srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik mogao dovesti BiH na rub rata i ugroziti opstanak RS ukoliko bude insistirao na ukidanju državnih odbrambenih, poreskih i pravosudnih institucija.
(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je posjeta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, povodom …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući danas u “Jutarnjem programu” na TV Prva govori o tome šta su zaključci posjete ruskog …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je sinoć u Beogradu večeru u čast ruskog premijera Dmitrija Medvedeva kojoj su prisustvovali i …
VIŠE

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka, a prve optužnice mogle bi …
VIŠE

Oni su ubice, silovatelji, dileri… Osuđeni su na više godina zatvora, a sada od predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare traže …
VIŠE

„Ako Komšić i Vučić ne ožive pismonoše i pošte na Balkanu, neće niko.“ Rajko Vasić, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)