Home Vijesti Svi u pripravnosti zbog mogućeg nevremena u Banjaluci

Svi u pripravnosti zbog mogućeg nevremena u Banjaluci

0

BANJALUKA – Snažan olujni vjetar polomio je više stabala na području grada, dok je sa objekta osnovne škole u Novoseliji odnio dio krova.
Ekipe gradskog Odsjeka civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice izašle su na teren i preduzele potrebne mjere. Škola u Novoseliji je pokrivena najlonom kako bi se zaštitila od najavljenih padavina.
Prognoza za večeras najavljuje grmljavinu i jake udare vjetra, prenosi ATV.
Vatrogasna brigada Banjaluka je kao i uvijek u priravnosti i pomno prati vremenske prilike.
“Dežuramo bez obzira na vrijeme i nevrijeme na dvije lokacije. Svi su upoznati sa dešavanjima, pripravna smjena dužna da se javi u što kraćem roku i ljudi moraju da znaju da izlazimo po pozivu”, poručuje komandant brigade vatrogasaca Miroslav Malinić, i dodaje da iz preventivnih razloga građani u slučaju grmljavine isključe električne uređaje, a zbog mogućih udara vjetra dobro zatvore prozore i vrata.
Civilna zaštita grada Banjaluka intervenisala je na objektu škole Milan Rakić u Karanovcu. Vjetar koji je duvao protekle noći jačim intenzitetom oštetio je krov na pomenutoj školi. Nakon utvrđene štete jedinica CZ je izvršila prekrivanje krova najlonom te na ovaj način ublažila dalju moguću štetu uslijed najavljene kiše.

Prethodni tekstMošti Svetog Vasilija ostaju do sutra u Sabornom hramu u Nikšiću Let’s block ads! (Why?)