Home Biznis Svi bi u Švedsku, a Šveđani stigli u Banjaluku i RS

Svi bi u Švedsku, a Šveđani stigli u Banjaluku i RS

0

08.10.2022. / 14:35

BANJALUKA – Jedan od najpoznatijih evropskih giganata, kada su u pitanju laboratorijske pretrage, ušao je na velika vrata u Republiku Srpsku i već prvog dana svog ulaska imao 11 otvorenih laboratorija u šest gradova RS. Ali to je samo početak.

Prepoznali akreditovani “Konzilijum” kao uzornu i perspektivnu laboratoriju

Da pojasnimo, radi se o švedskom medunarodnom pružaocu zdravstvenih usluga “Medicoveru”, koji je u svoj portfolio laboratorija uključio svima godinama poznati domaći lanac laboratorija “Konzilijum”.

Upravo “Konzilijum” je godinama bio poznat kao jedina privatna laboratorija sa akreditacijom njegovih usluga i rezultata, što su sasvim sigurno prepoznali Šveđani i odlučili se na ovakav korak.

Nakon nekoliko osnovnih podataka o samom “Medicoveru”, treba se dotaći i najvažnijeg- šta će ovo značiti za pacijente i “krvne analize”, kako to najčešće žargonski zovemo.

medicover

Ko je “Medicover” i čime se bavi? U ponudi više od 3.000 laboratorijskih testova

“Medicover” je osnovan 1995. godine i pruža široki spektar zdravstvenih usluga preko proširene mreže u 117 klinika i 25 bolnica.

Posao se obavlja i kroz mrežu od 97 laboratorija, 733 punkta za uzimanje uzoraka krvi i 26 klinika u deset zemalja. Zemlje u kojima je “Medicover” najviše zastupljen su Njemačka, Poljska, Rumunija, Kipar, a svoje laboratorije ima i u Srbiji, Turskoj, Gruziji, Moldaviji, Bugarskoj i Ukrajini.

Odjeljenje “Medicover” dijagnostičke usluge nudi više od 3.000 parametara za testiranje, u rasponu od rutinskih analiza krvi, do visoko napredne dijagnostike.

U grupaciji “Medicovera” su i “Oriflame”, “Synevo”, “NYPD genetics”, “Beolab”: Više o njima

Švedski “Medicover” vlasnik je i kompanija “NYPD genetics”, jedne od vodećih kompanija, kada su u pitanju prenatalni testovi. Takođe, tu je i dobro poznati “Oriflame”, “Synevo”- kompanija koja u oblasti laboratorijskih analiza posluje u Rumuniji i Bugarskoj, “IMD institute”, koja posluje na teritoriji Njemačke, te nama poznatiji lanac laboratorija “Beolab” u Srbiji.

Najkvalitetnija medicinska oprema “Roche”

Mada je i do sada lanac laboratorija “Konzilijum” bio poznat, kako po kvalitetnim i obrazovanim, posvećenim stručnjacima, tako i po kvalitetnim mašinama, a sada to sve ide na još jedan viši nivo.

Naime, strateški partner “Medicoveru” je njemački “Roche” (Roš), čija najnovija dostignuća, kada su u pitanju mašine za analize, koriste najkvalitetnije svjetske zdravstvene ustanove.

Tako će modernim i kvalitetnim mašinama za analize “Konzilijuma” biti pridodate nove mašine “Rocha”, koje su već stigle u Centralnu laboratoriju u Banjaluci, opremljenu po standardima njemačkih laboratorija.

Planovi: Laboratorije širom RS i BiH

Nakon što su u “Medicoveru” prepoznali kapacitete “Konzilijuma”, nastavivši sa radom na dosadašnjim lokacijama, ali i novoj lokaciji , gdje se nalazi i centralna laboratorija, u parku Mladena Stojanovića u Banjaluci, planovi idu dalje. Laboratorije će biti otvarane i u drugim gradovima kao što su Trebinje, Bijeljina, Zvornik, Višegrad, Istočno Sarajevo, itd.

Poslije toga su na redu i gradovi Sarajevo, Zenica, Bihać, Tuzla, Mostar …

Posebna priča je htjenje i plan “Medicovera” da u RS počne i sa bolničkim liječenjem, kroz partnerstvo sa javnim, državnim sektorom.

Lokacije

U Banjaluci su laboratorije dostupne na sljedećim lokacijama:

  • Braće Mažar i majke Marije bb, (kod Gimnazije),
  • Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 132, (Starčevica),
  • Jovana Dučića 66 (u zgradi klinike Medico-S, Nova Varoš),
  • Knjaza Miloša 28 (Lazarevo) i
  • Karađorđeva 143 (Lauš)

Takođe, laboratorije se nalaze i u Prijedoru u ulici Kralja Aleksandra 1 (u zgradi poliklinike Semiz), u Prnjavoru (Laze Lazarevića 17), Gradišci (Nikole Tesle 1) i u Doboju (Karađorđeva 1). U Laktašima se laboratorija nalazi u ulici Karađorđeva na broju 61.

PR

Tagovi:

Adblock test (Why?)