Home Magazin Sve spremno za novogodišnju proslavu

Sve spremno za novogodišnju proslavu

0

BANJALUKA – Veliki koncert Marije Šerifović, prvi u nizu od tri novogodišnja koncerta koje grad Banjaluka organizuje za sugrađane i sve posjetioce grada na Vrbasu biće održan večeras, a bina je postavljena na glavnoj gradskoj saobraćajnici ispred hotela “Palas”.

Zabavni program sve tri večeri počinje već od 18.00 časova nastupom predgrupa, i to Vanje Mišić, “Sanrajz benda” i Maje Manojlović, saopšteno je iz Gradske uprave.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, koncerte će održati Jelena Tomašević od 21.00 do 23.00 časa, a zatim “Crvena jabuka” koja će zabavljati prisutne sve do 1.00 čas iza ponoći.

U saopštenju se dodaje da prvi dan nove, 2020. godine, od 21.00 čas počinje veliki koncert jedne od najpopularnijih mladih pjevačica Aleksandre Prijović.

“I naši najmlađi će u 2020. godinu ući raspjevano i veselo, a program dječije Nove godine biće održan u `Zimskoj varoši` na Trgu Krajine”, ističe se u saopštenju.

Početak je zakazan sutra u podne, a program počinje pjesmom u izvođenju mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića.

Književnik za djecu Jovo Čulić govoriće poeziju i razgovarati sa prisutnim mališanima, nakon čega će uslijediti predstava “Deda mrazova ženidba”, koju će izvesti Gradsko pozorište Jazavac.

Za kraj programa planiran je muzički dio, ovaj put u izvođenju Đurđevdanske zvjezdice Elene Kesić iz Banjaluke.

Doček Dječije nove 2020. godine biće upriličen, kao i ranijih godina, uz svečano odbrojavanje i Djeda Mraza i puštanjem stotinu šarenih balona.

Iz Gradske uprave navode da je Dječija nova godina samo jedan od segmenta bogatog programa koji Banjaluka priprema povodom novogodišnjih praznika.

Svi sugrađani i turisti imaju priliku da posjete i “Zimsku varoš” na Trgu Krajine, koja nudi bogat turistički i gastronomski sadržaj, kao i dječiji program uz veliko klizalište.

U toku novogodišnje noći, kako navode iz Gradske uprave, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je zbog novogodišnjih koncerata, do 2. januara obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na potezu od zgrade “Pošte Republike Srpske” do “Ekvatora”.

Za vrijeme obustave saobraćaja, doći će do preusmjeravanja linija gradskog prevoza.

Autobusi koji saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Milana Tepića, iz smjera juga, biće preusmjereni u Bulevar cara Dušana, te ulice Kninsku, Vidovdansku, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Istovremeno, autobusi koji saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Ulice Milana Tepića do Bulevara cara Dušana, iz smjera sjevera, biće preusmjereni u Ulicu Milana Tepića, za linije koje saobraćaju prema jugu u ulice Kninsku, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme obustave, u Ulici Milana Tepića na dijelu od Ulice kralja Petra prvog Karađorđevića do Vidovdanske ulice, biće zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila.

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of