Home Vijesti Sve izvjesniji štrajk radnika ArcelorMittala

Sve izvjesniji štrajk radnika ArcelorMittala

0

Radnicima „ArcelorMittala“ Zenica definitivno će kasniti plate, potvrdila je za Avaz Alena Kahrimanović, portparol ove kompanije.

– Ovo je prvi put da će kasniti plaće, jer je razlog za ovakvu situaciju izvan naše direktne kontrole. Povećanje cijena električne energije i prirodnog gasa dodatno su ugrozile naše poslovanje. Svjesni smo da će kašnjenje utjecati na radnike i želimo zahvaliti na razumijevanju, dok radimo na tome da se prevaziđu ovi poslovni izazovi – rekla je Kahrimanović.

Osvrnula se i na jučerašnji sastanak sa sa Sindikatom, na kojem su, kaže, pokušali objasniti razloge trenutne situacije.

– Ali, predstavnici Sindikata nisu bili spremni saslušati i napustili su sastanak – ističe ona.

S druge strane, iz Sindikata naglašavaju da je sve izvjesnije da će u četvrtak biti primorani protestirati ispred direkcije preduzeća.

– Nije tačno da plaće kasne prvi put. Sa ovim kašnjenjem bit će ukupno četvrti put da kasne. Ranije su to bila kraća kašnjenja ali ih je bilo. Ako plaće ne budu na računima u srijedu u 16 sati, u četvrtak stupamo u štrajk – kazao je Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata.

avatar
  Pretplati se  
Notify of