Home Vijesti Sutra tačno u podne SNSD i DNS raspravljaju o najnovijoj krizi

Sutra tačno u podne SNSD i DNS raspravljaju o najnovijoj krizi

0

BANJALUKA – Najnovija kriza između SNSD i DNS trebala bi biti riješena sutra za kada je zakazan sastanak rukovodstava ove dvije stranke.
Kako je Srpskainfo ranije najavila sastanak, koji će predvoditi lideri SNSD i DNS, Milorad Dodik i Nenad Nešić, biće održan tačno u podne u prostorijama Sekretarijata Glavnog odbora najveće vladajuće stranke.
Podsjećamo, sastanak sa rukovodstvom SNSD je prošle sedmice zatražio DNS nakon što je Vlada Srpske ekspresno smijenila ministarku uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić koja je kadar te stranke.
Do smjene je došlo zbog nezadovoljstvo vrha SNSD zbog posljednjih dešavanja u Prijedoru. Ovaj grad je, naime, već dugo u centru sukoba članstva DNS i SNSD koji se bore za prevlast u njemu. Prvo je prošle godine SNSD uz pomoć odbornika SDA, DF, PDP, SDS i još nekih napravio većinu u Skupštini grada Prijedora, ali je DNS ovih dana uspio da vrati vlast i potisne najveću vladajuću stranku u opoziciju.
To je razljutilo SNSD, a posebno činjenica da je DNS vlast vratio uz pomoć odbornika SDS. Sve ovo dešava se samo nekoliko dana nakon što je lider SNSD Milorad Dodik uputio pismo strankama koje čine vladajuću većinu u Srpskoj u kojem je podvukao da “neće prihvatiti, niti tolerisati, da bilo koja od stranaka koalicije za predstojeće lokalne izbore dogovara saradnju sa opozicionim strankama.

Let's block ads! (Why?)