Home Vijesti Susret Vučića i Dodika: Srbija nastavlja podršku Srpskoj

Susret Vučića i Dodika: Srbija nastavlja podršku Srpskoj

0

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o svim aktuelnim pitanjima u regionu i zajedničkim projektima u kojima učestvuju Srbija i Republika Srpska.
Vučić je obećao da će Srbija da nastavi sa još značajnijom podrškom opštinama Nevesinje, Kostajnica, Dubica i Drvar, ali i daljim ulaganjima u prosvjetnu i zdravstvenu infrastrukturu u svim dijelovima Srpske.
On je potvrdio opredjeljenje Srbije da sa velikim finansijskim sredstvima učestvuje u izgradnji auto-puta Sremska Rača-Bijeljina, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.
Dodik je istakao da je taj projekat od strateškog značaja za Republiku Srpsku i zahvalio Republici Srbiji na velikoj pomoći i podršci.
Govoreći o aktuelnoj situaciji u BiH, Vučić je naglasio da će Srbija uvijek podržavati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, kao i njihovu punu primjenu.
Srpski član Predsjedništva je podsjetio da su Republici Srpskoj godinama otimane nadležnosti koje joj po Dejtonskom sporazumu pripadaju i naglasio da će se Srpska, mirnim putem, zalagati za vraćanje prava i pravde predviđene Ustavom BiH.
Adblock test (Why?)