Home Ostalo Sukob SNSD-a i DEMOS-a na Palama

Sukob SNSD-a i DEMOS-a na Palama

0

Otimačina oko zemljišta i nadležnosti na Jahorini dolazi do usijanja, a raniji nesporazumi oko besplatnog davanja zemljišta Olimpijskom centru Jahorina od strane Opštine Pale su zataškani.
DEMOS i NDP su bili žestoki protivnici te odluke, ali su na kraju, pod pritiskom koalicionog partnera SNSD, popustili.
Sada se stvari ponovo usložnjavaju i dvode do usijanja. Na dnevnom redu je ponovo obećanje načelnika opštine Pale, Boška Jugovića, koji svojim partijskim kolegama iz OC Jahorina dati zemljište površine 2000m2 po bagatelnoj cijeni od 80 KM umjesto po 300 KM, kolika je zvanična cijena.
DEMOS se oštro protivi ovom obećanju načelnika, čime se značajno narušavaju koalicioni odnosi. Pritisak na DEMOS od strane koalicionih partnera je sve jači, ali tvrde da ovaj put neće popustiti nezakonitom i, kako kažu, krajnje bezobraznom postupku načelnika Jugovića.
S druge strane, u SNSD – smatraju da treba disciplinovati DEMOS, posebno jer su se nedavno drznuli da pokušaju da „preotmu“ Elektrodistribuciju Pale od SNSD-a. DEMOS, opet, nije zadvoljan ovakvim odnosom, gdje se, posebno što se tiče OC Jahorina, ostali koalicioni partner ništa ne pitaju.
Situacija je dodatno podgrijana nedavnom izjavom Milorada Dodika da će oduzeti nadležnosti opštinama Pale i Trnovo i Zakonom o parku prirode izvršna ovlaštenja dati OC Jahorina.
Naš izvor predviđa zaoštravanje do pucanja, jer na sve odluke i odnose koalicionih partnera značajno utiču odnosi krupnih kapitalista koji su dio struktura SNSD-a i DEMOS-a, a svi su, opet, u isprepletenim odnosima sa načelnikom Jugovićem.