Home Ostalo Šukalo i Stanivuković donirali hranu i pripremaju obroke za korisnike javne kuhinje

Šukalo i Stanivuković donirali hranu i pripremaju obroke za korisnike javne kuhinje

0

Nakon doniranja hrane Stanivuković i Šukalo danas od 7 časova u “Mozaiku prijateljstva” pripremaju obroke, koji će biti posluženi u 10 časova, a sa korisnicima javne kuhinje će ručati Šukalo i Stanivuković.
Najmlađi poslanik u Skupštini Srpske i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka Draško Stanivuković juče je zajedno sa narodnim poslanikom iz prethodnog saziva NSRS Adamom Šukalom donirao hranu javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva“.
– Donirali smo hranu za šesto obroka i ovakvu praksu ćemo nastaviti. Stava smo da treba funkcionisanje ovakvih ustanova riješiti sistemski, kroz zakonske regulative, ali i stabilna finansiranja iz budžetskih sredstava. Dio poslaničke nakande ću uvijek rado usmjeriti „Mozaiku“, ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji, rekao je Stanivuković.
Podsjećamo, Stanivuković nakon što je izabran u Narodnu skupštinu Republike Srpske kao poslanik sa najviše osvojenih glasova obećao je da će se odreći poslaničke nakanade u korist najpotrebitijih sugrađana, dok se Šukalo odrekao povlastice ,,bijeli hljeb“. Nakon javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”, Draško Stanivuković će svoj poslanički paušal uputiti Karitasu, Merhametu i Crvenom krstu.
– Ovom akcijom želimo da pažnju skrenemo an veoma važan problem u našem društvu. A to je da postoje ljudi koje sebi danas ne mogu da priušte hranu. Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje finansirale iz budžeta, nego čak nebi ni postojale jer bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice ,,bijei hljeb“ i mnogih drugih povlastica moguće je pronaći enormna sredstva za ovakve namjene, zaključuje Stanivuković.

avatar
  Pretplati se  
Notify of