Home Crna hronika Suđenje Halidu Muslimoviću u Banjaluci: “Znaš li ti ko sam ja? Vozaću...

Suđenje Halidu Muslimoviću u Banjaluci: “Znaš li ti ko sam ja? Vozaću te u gepeku”

0


Bivša partnerka pjevača Halida Muslimovića, Sonja Bašić, iznijela je danas u Osnovnom sudu u Banjaluci detaljno svjedočenje o napadu koji se dogodio u julu prošle godine, za koji se pjevaču sudi.

Ona je danas na sud došla iz Australije, gdje radi kao finansijski broker i trguje nekretninama.

“Nikada se nije izvinio. Što se tiče krivičnog kažnjavanja, tražim ono što je najmoćnije i što je po pravilu i pravdi u ovoj zemlji,” kazala je Bašić i istakla da se tokom kritičnih dešavanja “plašila za život.”

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozara ka Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U jednom momentu je zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banjaluke, udarivši je nekoliko puta.

Kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao joj je “Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati”. Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina.

Upitan danas da li je shvatio optužnicu, Muslimović je rekao: “Dobro je napakovana”.

Bašić je danas tokom svjedočenja ispričala da su u vezu ušli 2015. godine, te da je to u početku bila emotivna, a kasnije “poslovna veza”.

Govorila je o tome da su u početku zajedno turistički putovali i da je sve bilo u redu , ali su se kasnije svađali oko novca. Tvrdi da mu je posuđivala novac za račune, djecu i slično.

“Nisam to više mogla tolerisati. Sve njegove finansijske obaveze sam izvršavala,” dodala je.

Govorila je i o tome kako su u početku imali dogovor da će joj vratiti novac, te da je kao obezbjeđenje založio kuću u Vogošći. Međutim, nekoliko dana prije napada, iz zemljišne-knjižnog izvoda je saznala da je kuću prepisao na kćerku.

Izjavila je i da joj je on obećao da će joj uplatiti oko 22.500 maraka na njen račun.

Govoreći o kritičnom događaju, Bašić je kazala kako je te večeri došla na Muslimovićev koncert u restoranu “Stara bašta” u Kozarcu.

“Čim je ušao, vidjela sam da je ljut i nervozan. Igrao se na telefonu kao i uvijek i onda otišao na binu da pjeva,” rekla je Bašić.

Nakon koncerta odbio je da je odveze do Banjaluke tvrdeći da je umoran, ali je na njenu molbu, krenuo da je odveze do taksi stanice i tu je počela svađa oko novca koji joj nije vratio.

“Počeo je da mi psuje majku, džamiju, govorio je j**** te svako ko te poznaje,” ispričala je svjedok.

Zatim je kazala kako je Muslimović udario u usta vanjskim dijelom dlana, onda zaustavio vozilo i počeo za kosu izvlačiti napolje.

“Gurnuo me, pala sam i osjetila kako sam udarila u predjelu kuka u kamen. Počela sam da se derem i plačem. Malo je falilo da glavom udarim i sada ne bih bila ovdje,” kazala je Bašić.

Ispričala je i da ju je udario šakom u bradu i da je tada umalo pala u nesvijest.

U povratku ka Banjaluci, vozio je oko 150 na sat, a Bašić je kroz suze rekla da je “gledala kako da spasi život”.

Kada su stigli u Banjaluku, izbacio je iz auta sa njenim stvarima. Kada je ušla u stan u strahu je zaključala, a kasnije je svojoj advokatici poslala fotografije povreda. Zajedno s njom otišla je u bolnicu i policiju, zaključila je Bašić.

Muslimovićev branilac pokušavao je ukazati na navodne razlike u izjavama koje je Bašić dala ranije policiji i danas pred sudom.

mondo.ba

Pročitaj još…

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of