Home Biznis Sud probio rok za donošenje presude u sporu Tešanovićeve i Grada

Sud probio rok za donošenje presude u sporu Tešanovićeve i Grada

0

02.02.2021. / 17:10

BANJALUKA – Iako je 25. decembra istekao rok, još nema presude po tužbi koju je bivša direktorica Doma zdravlja Banjaluka i sadašnji poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Tešanović podnijela protiv Grada Banjaluka tražeći više od milion maraka zbog zabrane saobraćaja na Banj brdo.

(Foto: Glas Srpske/Narodna skupština RS)

Portal CAPITAL objavio je da je SNSD-ova funkcionerka tužila Banjaluku zbog zabrane saobraćaja do njenog hotela „Trešnja“ na poznatom izletištu Banj brdo, kao i da je odštetni zahtjev povećan na 1.182.939 KM.

Na ročištu 25. novembra prošle godine provedeni su dokazi saslušanjem svjedoka i glavna rasprava je zaključena.

Prvostepena presuda trebala je da bude donesena u roku od 30 dana, ali se to nije desilo ni nakon dva mjeseca.

U Osnovno sudu Banjaluka za CAPITAL su rekli da je „izrada presude u toku“.

Podsjećamo, Tešanovićeva zahtijeva nesmetan pristup poslovnom objektu i obavljanje poslovne djelatnosti i da joj se nadoknadi šteta.

Grad Banjaluka branio se činjenicom da je Tešanovićeva prije početka investiranja bila upoznata sa zabranom saobraćaja i da su joj kao investitoru odobrili rekonstrukciju objekta na Banj brdu pod uslovom da se pridržava lokacijskih uslova i odobrene tehničke dokumentacije.

„Lokacijskim uslovima je definisan pristup objektu, uz napomenu da za predmetnu saobraćajnicu važi opšta zabrana saobraćaja izuzev vozila stanara, te vozila posebne namjene (hitna pomoć, vatrogasci i slično). Definisano je i da se ne planiraju intervencije na postojećoj saobraćajnoj mreži, te da se pristup objektu ostvaruje preko postojeće saobraćajnice za koju važi zabrana saobraćaja“, stav je Grada Banjaluka.

Tešanovićeva je, pored Grada, prvobitno tužila i bivšeg gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, ali se 2018. godine predomislila i povukla tužbu protiv stranačkog kolege, ali ne i protiv Grada.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Tagovi:

Povezane vijesti

Let's block ads! (Why?)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here