Home Vijesti STRANKA OBIČNOG ČOVJEKA Govedarica o tri decenije postojanja SDS

STRANKA OBIČNOG ČOVJEKA Govedarica o tri decenije postojanja SDS

0

SDS je prije 30 godina stvorio obični čovjek, nacionalno osviješten, koji je imao bojazan da će ostati politički i pravno nezaštićen usljed pojave koja je bila vidljiva golim okom a to je hrvatsko-muslimanska koalicija koja se već bila determinisala kao ujedinjeni politički subjekt protivan svakoj vrsti srpskih interesa u Bosni i Hercegovini – istakao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica povodom nadolazeće proslave 30 godina Srpske demokratske stranke.
On ističe da kojim slučajem nije formirana Srpska demokratska stranka kao narodni pokret, Srbi bi i dan danas držali Brozovu sliku na zidu i klicali narodno-oslobodilačkoj tekovini koja ih je iz demokratskog poretka odvela u jednopartijski sistem.
Govedarica ističe da mnogobrojni Srbi intelektualci, a članovi Saveza komunista kao i visokopozicionirani srpski oficiri u JNA, nisu bili oduševljeni stvaranjem SDS.

-Taj intelektualni milje nije vjerovao u novoosnovanu srpsku političku organizaciju. No, treba se prisjetiti da i u Orašcu 1804. godine mnogi narodni knezovi ne žele na čelo ustanka već nalaze uvijek izgovor više da ostanu negdje po strani – naglašava Govedarica ističući odvažnost i hrabrost osnivača Srpske demokratske stranke.
Govedarica je ponovio da je i te 1992. godine rukovodstvo SDS kao i danas, interese Republike Srpske stavilo ispred interesa svoje političke organizacije i podnijelo veliki teret u stvaranju Republike Srpske.
-Između interesa srpskog naroda i interesa najmlađe srpske političke organizacije toga doba, a danas jedine starije od Republike Srpske, SDS je izabrao ovo prvo. Tako se počela rađati i tako se i rodila Republika Srpska, jedina srpska pobjeda u raspadu SFRJ – naveo je Govedarica.
On naglašava da pod pritiscima međunarodne zajednice i uz pomoć prevrtljivih funkcionera kojima politička ideja nije značila mnogo, SDS je predala vlast SNSD, svom političkom takmacu i političkom čedu međunarodne zajednice, koji se i danas vješto prikriva.
-Ali i danas, uprkos petanestogodišnjem opozicionom stažu i najprljavijoj kampanji koju protiv nas vode naši politički takmaci, Srpska demokratska stranka stoji na braniku Republike Srpske sa istom snagom i energijom koju smo imali te 1990. kada je postavljen temelj jedne velike ideje koja je nazvana Srpska demokratska stranka – zaključuje Govedarica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas “najgori dan od početka korone”, kao i da će se posljedice protesta koji su …
VIŠE

Zamjenik predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto izjavila je u intervjuu Srni da su lideri tri stranke – HDZ BiH, SNSD i SDA dogovorili kako da se …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na protestu u Beogradu sinoć nije bilo policije, jer nije bilo nasilja, niti pokušaja upada u …
VIŠE

Кad se Milorad Dodik vrati u mjesnu zajednicu onda će mjesna zajednica predlagati sudiju iz Republike Srpske za Ustavni sud. Dragan Mektić, …
VIŠE

Proglasio svoju diplomu tajnim dokumentom. Osman Mehmedagić, direktor OBA …
VIŠE

U akciji „Ljubičasti novembar“ za UKC RS nabavljen laser za liječenje retinopatije, bolesti oka kod prijevremeno rođenih beba, prvi takav …
VIŠE
Let's block ads! (Why?)