Home Biznis Štrajk omeo planove 300.000 putnika

Štrajk omeo planove 300.000 putnika

0

17.02.2023. / 15:08

BERLIN – Jednodnevni štrajk objavljen na sedam njemačkih aerodroma usljed spora oko plata, uticao je na gotovo 300.000 putnika.

FOTO: Pixabay

“Terminali su jutros prazni”, saopšteno je sa aerodroma u Hamburgu, gdje je obustava rada uticala na planove gotovo 32.000 putnika.

Prema podacima Udruženja ADV, oko 295.000 putnika pogođeno je otkazivanjem oko 2.340 letova sa aerodroma u Bremenu, Dortmundu, Frankfurtu, Hamburgu, Hanoveru, Minhenu i Štutgartu.

Zvaničnik ADV Ralf Bejzel rekao je da jutrošnji izgled aerodromskih terminala podsjeća na najteži period tokom pandemije virusa korona.

NJemački sindikat “Verdi” najavio je sredinom sedmice štrajk nakon što je ostvaren veoma mali napredak u razgovorima za novi ugovor za aerodromsko osoblje, službenike državnog sektora i radnike obezbjeđenja.

Zamjenik predsjednika “Verdija” Kristin Bel rekla je da, ukoliko ne bude ništa učinjeno oko povećanja plata, onda slijedio još jedno “haotično ljeto” jer sindikat želi da pošalje veoma jak signal.

Štrajk se dešava istovremeno kad počinje i dvodnevna Konferencija o bezbjednosti u Minhenu.

Šef rumunske diplomatije Bogdan Auresku, koji je trebao da stigne na jednom od otkazanih letova, otputovaće prvo u Austriju, a nakon toga će automobilom putovati četiri sata ka Minhenu.  Srna

Tagovi:

Povezane vijesti

Adblock test (Why?)