Home Biznis Štrajk i u Totalovoj rafineriji

Štrajk i u Totalovoj rafineriji

0

24.12.2019. / 9:00

PARIZ, Radnici francuskog sindikata CGT glasali su za obustavu proizvodnje u rafineriji Granpui kompanije Total, u okviru protesta zbog plana penzionih reformi.

“Donijeta je odluka da se zaustavi proizvodnja u Granpuiju, ali sa neznatnom većinom glasova. Uprava je zatražila da sat vremena da razmotri (tu odluku)”, rekao je sindikalni zvaničnik, izvještava Rojters.

Obustava proizvodnje je već počela u nedjelju u drugoj rafineriji nafte Lavera, u vlasništvu kompanije Petrolneos, koja prerađuje 210.000 barela dnevno, nakon sličnog glasanja radnika sindikata CGT.

Protesti širom Francuske zbog planova predsjednika Emanuela Makrona da sprovede reformu penzionog sistema ušli su u 19. dan.

Demonstranti pokušavaju da na taj način izvrše pritisak na Makrona da odustane od plana za povećanje starosne granice za odlazak u penziju na 64. godine.

Makron je prije dva dana pozvao sindikate zaposlenih u sektoru transporta da obustave štrajk zbog penzione reforme tokom božićnih praznika kako ne bi došlo do ometanja funkcionisanja saobraćaja.

“Štrajk je opravdan i zaštićen ustavom, ali mislim da ima momenata u životu zemlje kad je dobro napraviti prekid iz poštovanja prema porodicama i porodičnom životu”, rekao je Makron. Tanjug

Tagovi:

Povezane vijesti

Let’s block ads! (Why?)

avatar
  Pretplati se  
Notify of