Home Vijesti STO PUTA ZAŽALE, ALI NE ODUSTAJU Domaći političari otkrivaju zbog čega se...

STO PUTA ZAŽALE, ALI NE ODUSTAJU Domaći političari otkrivaju zbog čega se najviše kaju

0

Baviti se politikom je dobro zato što imate mogućnost da mijenjate stvari na bolje i upoznajete nove ljude, a loše je to što ste uvijek pod lupom i što često primate udarce sa svih strana, tvrde političari.
Dok stručnjaci godinama tvrde da je politika najboli biznis u Bosni i Hercegovini i da mnogi počinju da se bave njome zbog ličnog bogaćenja, neki od njih kažu da i nije baš tako.
Mnogu su, kažu, u politiku ušli zbog ideala i vjere da mogu nešto da promijene, ali priznaju da nije bilo baš sve kako su zamišljali. Često se kaju, svjesni su problema koje politika sa sobom nosi, a neki od njih nakon decenija karijere priznaju da im to uopšte nije trebalo.
Majkić: Nisam imala ambicije
Delegat SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić kaže da na početku političke karijere nije imala velike ambicije.
– Probala sam se u različitim poslovima. Po prirodi sam osoba koja voli da istražuje i efikasna sam sve dok istražujem. Poslije dugo vremena rada u privredi jednog momenta sam se umorila i htjela da probam nešto što nisam nikad, bez ikakve ambicije da nešto tu napredujem – objasnila je Majkićeva.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Objašnjava da se mnogo puta pokajala što je počela da se bavi politikom, pogotovo zbog položaja žena u ovoj sferi.
– Čovjek često bude u prilici da ga razvlače, rastežu i osuđuju iako sam nastojala da vodim život koji je zaklonjen od svega. Mislim da sam se u politici pronašla u jednom dijelu koji kaže da možeš tačno da vidiš šta si napravio, možeš da vidiš koliko si dobrog uradio – objasnila je Majkićeva i preporučila svim mladim ženama da počnu na vrijeme da se bave politikom.
Bosić: Pokajao sam se mnogo puta
Bivši predsjednik SDS i delegat u Domu naroda Mladen Bosić kaže da se zbog bavljenja politikom pokajao mnogo puta do sada.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– U politiku sam ušao 1992. godine, kada su se lomile mnoge stvari i kada su mogi počinjali da se bave politikom. Nisam namjeravao baš da se bavim politikom, ali jednostavno se tako desilo – rekao je Bosić, dodajući da je bilo 1.000 momenata kada se zbog toga kajao.
Borenović: Mnogo neočekivanih udaraca
Da nije baš sve savršeno u njegovoj političkoj karijeri rekao je i predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, Branislav Borenović. Kaže da se politikom počeo baviti 1999. godine kao student Ekonomskog fakulteta i dio grupe koja je insistirala da tadašnji profesor Mladen Ivanić učini politički korak i formina stranku.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
– Naravno da sam od samog početka bio dio stranačnih organa, i to članska karta broj 9. Dvije ključne stvari koje su najefektivnije u politici su to što imate puno konkakata u svakom dijelu BiH, ali i svijetu, i to što imate mogućnost da putujete i upoznajete ljude – rekao je Borenović.

Dodaje da je bilo mnogo stvari zbog kojih se kaje.
– Ima tu i mnogu udaraca koje najmanje očekujete i uvijek ste nekako istureni. Uvijek govorim da treba biti ono što jeste i da sve bude i prođe, i pozicija i moć, ali svi jednom siđemo s te pozicije i zato treba biti spreman na to – rekao je Borenović.
Stevandić: Želim da stvari učinim boljima
Predsjednik Ujedinjene Srpske i šef Srpskog kluba u Predstavničkom dom PS BiH Nenad Stevanić kaže da se politikom počeo baviti zbog ideje da neke stvari učini boljima.
– Razlog što sam ušao u politiku je da stvari učinim boljim nego što jesu i tamo gdje ne uspijem da to napravim, na nekom kolektivnom nivou, onda barem lično da nekom učinim dobro. Uvijek je motiv da možemo stvari učiniti boljim – rekao je Stevandić.
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Kao i njegove kolege, i on ima mnogo stvari zbog kojih žali u svojoj političkoj karijeri.
– Žalim što nemam kapacitet da sprovedem sjajne ideje i što ljubomora onih koji su jači i veći od mene često ne dozvoljava da nešto što sam dobro smislio i realizujem – otkrio je Stevandić.
Jandrić: Želio sam da pomognem Šipovu
Narodni poslanik i bivši član NDP, Krsto Jandrić, kaže da se generalno ne kaje zbog stvari koje je uradio, ali priznaje da je bilo razočarenja.
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
– Nije mi trebala politka ni tad ni sad. Uključio sam se u politiku poslije rata isključivo zbog mog rodnog mjesta Šipova, jer sam smatrao obavenim da pomognem Šipovu. Uvijek sam težio da bude dobro i pošteno, nisam ganjao nikakve lične interese. Danas se to apsolutno pretvorilo u lične interese i nema ni promila prostora za opšte dobro – smatra Jandrić, dodavši da se nada da će se to jednom promijeniti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu čestitku građanima povodom Nove godine, u kojoj je poželio da se …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je optužnica protiv predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomira …
VIŠE

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocjenjuje da podizanje optužnice protiv njega predstavlja odmazdu …
VIŠE

„Pametnog nema potrebe, a budalu je džaba savjetovati“, izjavio je Dragan Mektić, poznat po tome što uglavnom ne sluša ničije savjete. …
VIŠE

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić uputio je novogodišnju čestitku građanima Republike Srpske i BiH u kojoj je naglasio da ova …
VIŠE

Predsjednik PDP Branislav Borenović je u novogodišnjoj čestitki poručio da ovdašnji narod zaslužuje da ostane u svojoj zemlji, lijepo živi, …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)