Home Vijesti STEVANOVIĆ: VRAĆANJE ODUZETIH NADLEŽNOSTI JE VITALNI INTERES SRPSKE

STEVANOVIĆ: VRAĆANJE ODUZETIH NADLEŽNOSTI JE VITALNI INTERES SRPSKE

0

BANJALUKA – DEMOS smatra da su opravdani zahtjevi Republike Srpske za povratak nadležnosti koje su svojevremeno pod političkim pritiskom tzv. međunarodne zajednice prenesene na nivo institucija BiH, a koje su originalno bile date entitetima, izjavila je danas zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović.
Stevanovićeva je naglasila da vraćanje nadležnosti ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH i njen međunarodni položaj i subjektivitet.
“To treba tretirati kao vitalni interes Republike Srpske i srpskog naroda. U tome je odgovornost ove generacije političara u Republici Srpskoj”, rekla je Stevanovićeva.
Prema njenim riječima, DEMOS stoji na stanovištu da će se aktuelna politička kriza u BiH, ukoliko se ne povuku pomirljivi potezi međunarodne zajednice prema Republici Srpskoj, dodatno usložnjavati.
“Da se to ne bi desilo neophodan je dijalog ključnih političkih aktera u samoj BiH, na ravnopravnoj osnovi i uz puno međusobno uvažavanje. DEMOS traži i podržava takav dijalog i potrebu nalaženja rješenja za prevladavanje aktuelne političke situacije”, rekla je Stevanovićeva.
Adblock test (Why?)