Home Vijesti Stevanović: Program reformi BiH nigdje ne prejudicira članstvo u NATO-u

Stevanović: Program reformi BiH nigdje ne prejudicira članstvo u NATO-u

0

BANJALUKA – Šef Kluba poslanik DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je Srni da Program reformi BiH nigdje ne prejudicira članstvo u NATO-u i naglasila da saradnju sa tim vojnim savezom ima i Srbija.
“Nisam vidjela Program reformi BiH, ali sam shvatila iz istupanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se u tom dokumentu nigdje ne spominje članstvo, već saradnja sa NATO-om”, rekla je Stevanovićeva.
Ona je naglasila da DEMOS pozdravlja dogovor postignut u Predsjedništvu BiH u vezi sa formiranjem novog Savjeta ministara, ističući da to pokazuje da je samo dogovorom i kompromisom moguće doći do dobrih rješenja i da je bez potrebe izgubljena godina dana.
Komentarišući reakciju opozicije u Republici Srpskoj na postiugnuti dogovor i usvajanje dokumenta Program reformi BiH, Stevanovićeva je istakla da nije iznenađena, te da njihove reakcije govore o visokom nivou frustracije.
“Predstavnici opozicije su 2014. godine ušli u vlast na nivou BiH kao izborni gubitnici i četiri godine su trajala prepucavanja na relaciji Banjaluka i Sarajevo. Umjesto da rade svoj posao u interesu i BiH i Republike Srpske, oni su u Sarajevu više radili protiv interesa Srpske na način da svakim postupkom ometaju funkcionisanje Vlade Republike Srpske”, podsjetila je Stevanovićeva.
Ona je navela da stav opozicije shvata kao ljutnju, frustraciju i razočarenje što njihov plan nije prošao.
Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i usvojilo Program reformi BiH.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik naglasio je juče da dokument Program reFormi BiH ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost.
U ovom dokumentu, između ostalog, jasno je navedeno da se “Program reformi BiH podnosi bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu, a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH”.
Let’s block ads! (Why?)