Home Vijesti Stevanović: DEMOS spreman za lokalne izbore

Stevanović: DEMOS spreman za lokalne izbore

0

BANJALUКA – Šef Кluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je da je DEMOS spreman za predstojeće lokalne izbore, kao i da očekuje ubjedljivu pobjedu koalicije.
Ona je gostujući u emisiji „Direktno“ Alternativne televizije rekla da je DEMOS trenutno u fazi predizbornih radnji, odnosno pravljenja kandidatskih lista.
„DEMOS izlazi samostalno sa odborničkim listama i u nekoliko opština će imati kandidate za načelnike. Očekujem da koalicija ubjedljivo pobjedi, ako ne u svim, onda u većini opština i gradova, a tu posebno mislim za načelnike i gradonačelnike i na skupštinske većine. Cilj DEMOS-a je da bude parlamentarna stranka u lokalnim zajednicama. Ovo su veoma važni izbori za DEMOS, a kampanju ćemo bazirati na uspješnim ljudima iza kojih stoje rezultati i mladima koji imaju vizije koje mogu da realizuju kroz DEMOS. Mislim da će opozcija lošije proći nego na izborima 2016. godine“, rekla je Stevanovićeva.
Ona je potvrdila da će DEMOS podržati kandidata SNSD-a za gradonačelnika Prijedora, ocjenjujući da se članice koalicije ne mogu ponašati dvojako na republičkom i lokalnom nivou.
„Mi ćemo se držati koalicionog dogovora ne samo u Prijedoru, već i u drugim opštinama“, istakla je Stevanovićeva.
Govoreći o situaciji u Кotor Varošu i činjenici da DEMOS ne podržava Slobodana Župljanina, kandidata Socijalističke partije za načelnika opštine Кotor Varoš, Stevanovićeva je istakla da Župljanin nije pozvao na pregovore predstavike DEMOS-a, iako je među dvije najjače partije u Кotor Varošu.
„Ako gospodin Župljanin očekuje da DEMOS sam dođe da kaže da hoćemo da ga podržimo – neće to dočekati“, poručila je Stevanovićeva.
Ona je ocijenila da se odlukom o pomjeranju izbora za novembar došlo u konfuznu situaciju, ističući da je i sam izbor članova CIК-a prošao na nezakonit način u parlamentu BiH.
„Izbori treba da se održe u skladu sa Zakonom i oni bi trebalo da budu održani u oktobru kako je to i predviđeno Zakonom. Građani imaju pravo da izađu na izbore i iskažu sud o strankama i političarima“, naglasila je Stevanovićeva.
Ona je dodala i da će predstojeći izbori pokazati snagu DEMOS-a, koji je za nepune dvije godine izgradio snažnu stranačku infrastrukturu na terenu.
Stevanovićeva je istakla i da ta infrastruktura nije sagrađena od funkcionera, kako to raznim spinovima pokušavaju da nametnu iz DNS-a.
„Za mene je DEMOS sadašnjost i budućnost, a DNS prošlost. Mi smo isključeni iz DNS-a poslije izbora 2018. godine, a sukob je nastao oko suprotstavljenih stavova, odnosno kojim putem treba da ide DNS i sa kojim ljudima. DNS su preplavile pridošlice, koji su dobijali funkcije prije nego pristupnice DNS-u. Ali, to je sve prošlost, iako se DNS i dalje bavi DEMOS-om, što govori o njihovom nedostatku karaktera. Ja nikada ne bih izašla samovoljno iz DNS, ja sam isključena, kao i moje kolege poslanici, uključujući i predsjednika Čubrilovića“, dodala je Stevanovićeva.
Govoreći o izmjenama Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, ona je istakla da se tim izmjenama pokušava vratiti efikasnost u radu parlamenta, a prije svega dignitet Narodne skupštine Srpske.
Let’s block ads! (Why?)