Home Vijesti STEVANOVIĆ: DEMOS će biti zastupljen u svim lokalnim skupštinama u kojima imamo...

STEVANOVIĆ: DEMOS će biti zastupljen u svim lokalnim skupštinama u kojima imamo kandidate

0

ZVORNIK – Demokratski savez – DEMOS je za nepune dvije godine uspio da izgradi snažnu stranačku infrastrukturu na terenu, a lokalni izbori će pokazati svu našu snagu. Očekujemo da budemo zastupljeni u svim lokalnim skupštinama u Republici Srpskoj u kojima imamo kandidate za odbornike – kaže zamjenik predsjednika DEMOS-a i predsjednik Gradskog odbora stranke u Zvorniku Spomenka Stevanović.
Ona dodaje da je DEMOS kampanju bazirao na uspješnim ljudima iza kojih stoje rezultati i mladima koji imaju vizije koje mogu sprovesti u djelo.
„Budući da su za nas ovi izbori veoma važni, krajnje odgovorno smo pristupili formiranju odborničkih lista, jer su one ogledalo svake stranke. Odborničke liste u svim lokalnim zajednicama su veoma kvalitetne, a na njihovom čelu su prepoznatljivi i najjači ljudi iz svojih sredina”, naglasila je Stevanovićeva.
Sa kakvim programom DEMOS izlazi pred birače?
DEMOS, prije svega, na ove izbore izlazi čista obraza. Imamo se sa čime pohvaliti, jer iza nas stoje rezultati i na političkom, društvenom i svakom drugom planu. Imajući u vidu kako smo radili, kako radimo i kako ćemo raditi i ubuduće, očekujemo dobar izborni rezultat. Ono šta je oduvijek bilo u fokusu našeg rada jeste zalaganje za bolji život naših građana u svim segmentima i takvu politiku ćemo nastaviti da sprovodimo u našim lokalnim sredinama, odnosno skupštinama u kojima budemo zastupljeni. Za svaku od opština smo kreirali posebne programe, ali suština je da u svakom od njih nudimo prijedloge za poboljšanje privrednih aktivnosti, zapošljavanje, rješavanje infrastrukturnih problema u lokalnim sredinama, demografske obnove, razvoja turizma, ali i poboljšanja uslova života na selu.
U većini opština DEMOS izlazi na izbore samostalno, ali u nekima i u okviru koalicije. Kakav izborni rezultat očekujete?
Kada je riječ o koaliciji, očekujemo da ona ubjedljivo pobijedi, ako ne u svim, onda u većini opština i gradova, a tu posebno mislim na načelnike i gradonačelnike i na skupštinske većine. Već sam i ranije rekla, a to ponavljam i sada, vjerujem da će opozicija na ovim izborima proći lošije nego prije četiri godine. Kada je riječ o DEMOS-u, očekujem da u svakoj opštini i u svakom gradu, u kojima izlazimo sa odborničkom listom budemo parlamentarna stranka i da učestvujemo u kreiranju budućnosti tih lokalnih zajednica. Ništa manja očekivanja nisu ni kada su u pitanju naši kandidati za načelnike opština Šekovići, Kotor Varoš, Petrovac/Drinić, Krupa na Uni i Čajniče.
Kakav izborni rezultat očekujete u Zvorniku?
U Zvorniku naš cilj je realan, a to je najmanje šest odborničkih mandata. Vjerujemo da su građani Zvornika prepoznali naš dosadašnji rad i da smo opravdali njihovo povjerenje. Smatramo da je naš izborni program realan i ostvariv, jer znamo šta hoćemo, a znaćemo i da realizujemo ono šta ćemo građanima predstaviti tokom kampanje. Modernija i racionalnija gradska uprava, poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju, demografska obnova, urbani razvoj grada, borba protiv siromaštva i socijalna zaštita, razvoj sporta i turizma – samo je dio našeg izbornog programa i rješenja koja nudimo za razvoj našeg grada. Izborni program nam je dobar, ali ono što čini okosnicu našeg djelovanja jeste čvrsta veza sa građanima.
DEMOS je u Zvorniku podržao kandidata SNSD za gradonačelnika.
Podrška DEMOS-a kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Zvornika Zoranu Stevanoviću je logičan slijed i rezultat naše dugogodišnje saradnje na lokalnom nivou. Činjenica je da smo u Zvorniku imali veliki niz dobrih projekata kako u gradu, tako i u selima, a inicijator svih tih projekata, uz podršku koalicionih partnera, među kojima je i DEMOS, bio je gradonačelnik Stevanović i otuda i naša podrška njemu.
Dio vašeg programa zasniva se i na zaštiti prirodnih resursa Srpske. U tom pogledu, poznato je da se DEMOS vrlo glasno protivi izgradnji mini hidrocentrala u Republici Srpskoj.
Mi u DEMOS-u smatramo da je potrebno u potpunosti zaustaviti izgradnju malih hidroelektrana, jer one nanose nemjerljivu ekološku štetu. Izgradnja mini hidrocentrala donosi korist samo pojedincima i interesnim grupama. Često postavljamo pitanje da li je normalno da prirodno nasljeđe bude žrtvovano radi zarade pojedinaca i malih kompanija? Proces planiranja, projektovanja, izgradnje i korišćenja mini hidrocentrala je na štetu životne sredine i protiv interesa lokalnog stanovništva. Nastavak izgradnje tih objekata doveo bi do ozbiljne degradacije životne sredine na brojnim lokacijama u Srpskoj, a to bi značilo i uskraćivanje prava građanima Srpske da koriste prirodne vrijednosti koje imaju. Primjera radi, Drinjača, koja je nekada bila jedna od najčistijih rijeka u Republici Srpskoj, sada je velikim dijelom uništena, a kamenita obala pretvorena u mulj. Srpska je bogata čistim planinskim rijekama, koje bi mogle biti ogroman turistički potencijal, a ne poligon za uništavanje i zato se oštro protivimo izgradnji mini hidrocentrala, jer one nanose ogromnu ekološku štetu.
Let's block ads! (Why?)