Home Vijesti Stevandić: Građani Srpske da pokažu jedinstvo 9. januara i da svake godine...

Stevandić: Građani Srpske da pokažu jedinstvo 9. januara i da svake godine slavimo sve jače

0

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas građane Srpske da dođu 9. januara na Trg Krajine u Banjaluci, da zajednički obilježe Dan Republike i time pokažu svoju ljubav prema njoj, te u svijet pošalju sliku jedinstva, sloge i ponosa.
Stevandić je preporučio političkim partijama u Federaciji BiH da prestanu da osporavaju ime i prezime Republike Srpske.
– Ne možemo da promijenimo datum našeg rođenja, a to je 9. januar i to je za nas najvažnije, pa je naš stav da ga svake godine slavimo sve jače i svečanije – rekao je Stevandić na konferenciji za novinare Banjaluci.
On očekuje da će građani u velikom broju prisustvovati proslavi, te da će okititi svoje kuće zastavama da bi na najljepši način poslali poruke mira i solidarnosti.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić izrazio je zadovoljstvo što je postignuta jedinstvena reprezentacija Republike Srpske u Sarajevu u vlasti na nivou BiH.
On je naveo da se to jedinstvo najviše ogleda u tome što se ove godine neće voditi polemika o tome da li u obilježavanju Dana Republike treba da učestvuje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk.
– Prethodnih godina su se uvijek tražili izgovori da ovaj puk ne treba da učestvuje u proslavi 9. januara, ali ove godine to pitanje se ne poteže, te se podrazumijeva da će oni učestvovati na proslavi, a to je pokazatelj kako treba da funkcionišu stvari kada je jedinstvena politička situacija – rekao je Stanić.
Povodom dešavanja u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, član Predsjedništva Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je da ova stranka podržava sve aktivnosti koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u odbrani svojih svetinja.
– Ovdje je riječ o otimanju crkvene imovine i udaru na Crkvu koja traje hiljadama godina. Crnogorska vlast je malo pobrkala pojmove, jer crkvena imovina nije stan koji možete nekome da oduzmete i da dovedete neke druge ljude tu da žive – rekao je Vidović.
Konferenciji za novinare prisustvovali su i potpredsjednik stranke Natalija Trivić i član Predsjedništva Nenad Mejakić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je visokog predstavnika u BiH da preduzme sankcije protiv organizatora obilježavanja 9. januara …
VIŠE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da “krvavi Božić u Kravici kod Bratunca, kada su muslimanske snage iz …
VIŠE

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović jutros je u Mostaru glasao u drugom krugu za svog kandidata za predsjednika Hrvatske, te poručio da će ova …
VIŠE

Predsjedništvo BiH zauzelo stav o situaciji u Iraku. Divno je kada 4. januara imamo 1. april! Srđan Puhalo, …
VIŠE

Sarajevo je juče bilo drugi najzagađeniji grad na svijetu, odmah iza Lahora u Pakistanu. Abdulah Skaka, gradonačelnik …
VIŠE

U Prijedoru će, zahvaljujući njihovim amandmanima na budžet, za svako novorođenče iz gradske kase biti isplaćeno po 400 KM, što je duplo više …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)