Home Vijesti STEVANDIĆ DOBIO PRESUDU PROTIV MEKTIĆA Ministar dužan platiti 2.500 KM zbog iznošenja...

STEVANDIĆ DOBIO PRESUDU PROTIV MEKTIĆA Ministar dužan platiti 2.500 KM zbog iznošenja NEISTINA

0

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić dobio je presudu protiv ministra bezbjednosti Dragana Mektića, kojeg je tužio za klevetu, potvrđeno je za Srpskainfo.
Presudu je donio Osnovni sud Banjaluka, a Mektić je dužan platiti 2.500 maraka u zakonskom roku od 30 dana. Stevandića je zastupala advokatska kancelarija Kremenović i Mikanović.
Nenad Stevandić je tužio Mektića jer je u emisiji „Ukrštenica“, koja je emitovana na RTRS iznio niz neistina na njegov račun.
U presudi se navodi da se radi o lažnim i klevetničkim izjavama tuženog, koje su potpuno netačne.
-Tuženi je Stevandića u emisiji koja je bila na televiziji RTRS predstavljao kao ubicu, jer je istog svjesno i namjerno dovodio u vezu sa ubistvom izvjesnog inspektora Šušnice. Pored toga iznio je i niz neistina da je Stevandić maltretirao i tukao Srbe u Banjaluci, a za koje nema dokaze – navedeno je u presudi.

Dalje piše da je zbog tih izjava, tužilac  trpio dueševne bolove, narušena mu je čast i ugled, kao i njegove porodice.
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
-Tužilac je porodičan čovjek, ugledan građanin zajednice u kojoj živi i radi, i u društvu uživa ugled istaknutog doktora. Ovakvim iznošenjem notornih neistina i uvreda na račun tužioca, tuženi je direktno doveo u zabuludu građane Repbulike Srpske i BiH, a što mu je bio i cilj – pojašnjeno je u presudi.
Stevandić je za Srpskainfo rekao da je presuda donesena nakon glavne rasprave kojoj su prethodila višestruka odgađanja i odugovlačenja postupka od Mektića.
-Moja porodica, ja, prijatelji, saradnici, institucija u kojoj radim i politička organizacija kojoj pripadam, pretrpjeli smo i još osjećamo posljedice diskreditacije i targetiranja koje su proizvele ovako plasirane laži, klevete i uvrede – naveo je Stevandić.
On je izrazio nadu da će ova presuda u budućnosti doprinjeti korektnijoj komunikaciji među suprotstavljenim stranama u javnosti i dovesti do izbjegavanja uvreda i svjesno plasiranih laži s ciljem da se bilo ko diskredituje ili ponizi.
-U suprotnom, važno je da se zna da nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira i integriteta bilo koje osobe koja se nađe na meti svjesno plasiranih laži, kleveta i uvreda – zaključio je Stevandić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

“Dodik je kao lisica iz basne o kiselom grožđu. Kada god kaže da ga nešto ne interesuje, on to u stvari žarko priželjkuje.” Mirko …
VIŠE

Pola srpskih partija nezadovoljno je njegovim radom i ne želi mu dati podršku za lokalne izbore iduće godine. Mladen Grujičić, načelnik …
VIŠE

Dobitnik nagrade „Kočićevo pero“ za jesen 2019. za djelo “Šindlerov lift“. Darko Cvijetić, …
VIŠE

Srpske partije dogovorile su da imaju zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice na izborima iduće godine, ali to vjerovatno neće biti …
VIŠE

Bošnjaci i njihovi lobisti pokušavaju da kroz Kongres SAD provuku rezoluciju protiv Republike Srpske zbog navodne diskriminacije Bošnjaka i …
VIŠE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će krajem marta biti održani naredni parlamentarni izbori. Vučić, koji je lider Srpske …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)