Home Vijesti Stevandić: Da je Lukač prišao Stanivukovićevoj klupi tražio bih da PODNESE OSTAVKU,...

Stevandić: Da je Lukač prišao Stanivukovićevoj klupi tražio bih da PODNESE OSTAVKU, ali nije

0

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske treba da podvuče crtu i počne da poštuje vlastiti poslovnik, dodajući da je počelo doba rijalitija koji se prenio iz raznih rijaliti emisija.
Stevandić je istakao da “onaj ko izađe iz skupštinske klupe, prilazi premijeru i baca mu nešto u lice treba da bude udaljen, a sjednica Skupštine da bude prekinuta iste sekunde”.
– Meni nije bilo prijatno kada sam za mnogo manje stvari donio odluku da (predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske) Ranka Mišić, koja nije dozvolila da radi Narodna skupština, bude izbačena. Skupština treba da funkcioniše na očuvanju demokratskog poretka, rasprave i parlamentarizma. Toga nema stojeći, snimajući telefonima i unoseći se u lice – rekao je Stevandić za “Nezavisne novine”.
Prema njegovim riječima, moguće je doći do ozbiljnijeg dijaloga između vlasti i opozicije o stvarima koje su važne za društvo, ali je “problem što je opozicija u stalnom stresu i u stalnoj izbornoj kampanji”.
– Ponestaje im argumenata i rastu frustracije. U posljednjih nekoliko mjeseci četiri-pet odbornika PDP-a je došlo u Ujedinjenu Srpsku. To je takođe frustracija, ali politički egzibicionizam i rijaliti nije uvela nijedna stranka iz vlasti. Rijaliti i egzibicionizam je uvela opozicija – dodao je Stevandić.

On je ocijenio da su izbori pokazali da rijaliti sa pištaljkama za kojim je posezao SDS ne donosi ništa.
– Vrlo brzo će se to desiti i u PDP-u. Dokle god taj egzibicionizam i rijaliti ulaze u Narodnu skupštinu, vlast je sigurnija – naveo je Stevandić.
Govoreći o incidentu u kojem su učestvovali poslanik PDP-a Draško Stanivuković i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, Stevandić je istakao da Lukač nije odgurnuo Stanivukovića na njegovom radnom mjestu i nije došao do njegove skupštinske klupe, nego je Stanivuković provocirao prilazeći i Lukaču, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.
– Da je Lukač prišao njegovoj klupi, ja bih tražio da podnese ostavku, ali nije – rekao je Stevandić.
Govoreći o Programu reformi BiH, on je rekao da je to prvi dokument usvojen u BiH od 2004. godine u kojem piše da se ne prejudicira članstvo u NATO-u, te da se radi o velikoj pobjedi.
– Činjenica je da je predviđeno da se u vezi sa eventualnim približavanjem NATO-u donose nove odluke u Predsjedništvu BiH gdje nema preglasavanja jer imamo Narodnu skupštinu i entitetsko glasanje. To je osnova, sve drugo je politikantstvo. Da je taj dokument onakav kao što tvrdi opozicija, ja bih bio na strani opozicije. To je najbolji dokument koji je usvojen u BiH. Taj dokument je bio razlog za slavlje – naglasio je Stevandić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

Možete da nas pratite i na Facebook stranici

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da želi da potpuno otvori rad Savjeta prema javnosti, da ne bude nikakvih tabu tema, te …
VIŠE

Savjet ministara u novom sazivu održaće danas prvu sjednicu na kojoj bi trebalo da bude odobren novac za izgradnju graničnog prelaza …
VIŠE

Predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, neće se kandidovati za novog šefa partije, prenosi Radio-televizija …
VIŠE

„Došli smo do toga da sveštenici dižu revoluciju. Otišlo je sve do đavola.“ Šaša Trivić, …
VIŠE

Policija još nije uhvatila serijskog pljačkaša koji mjesecima provaljuje u kuće i stanove. Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave …
VIŠE

Uručio, kako je rekao “simboličnu donaciju” za obnovu u ratu porušene Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru. Salem Dedović, muftija …
VIŠE
Let’s block ads! (Why?)