Home Vijesti “Stenogram demantuje Borenovića”

“Stenogram demantuje Borenovića”

0

BANJALUKA – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je na sjednici Komisije za izbor Savjeta ministara da će zastupati stavove institucija kojima rukovodi i one odakle dolazi.
Stenogram sa sjednice ove komisije objavila je sinoć Radio-televizija Republike Srpske, čime su demantovane tvrdnje predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da je Tegeltija rekao da ga ne obavezuju stavovi i zaključci Narodne skupštine.
“Što se tiče pitanja koja su meni postavljena, kao narodnom poslaniku, neću da komentarišem. Valjda je svima jasno da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske obavezuju Skupštinu i institucije Srpske. Narodna skupština Republike Srpske nikada sama ne može nametnuti zajedničkim institucijama svoje zaključke, niti odluke, već da se politikom konsenzusa pokuša postići dogovor o nekim temama”, rekao je Tegeltija na sjednici ove komisije.
On je ranije izjavio da se ne može desiti da neće poštovati odluke Narodne skupštine.
“Nikada nisam rekao da me ne obavezuju zaključci Narodne skupštine. Nikada se ne može desiti da neću poštovati odluke Narodne skupštine, a ono što sam rekao jeste da Skupština ne može sama sprovesti odluke i zato govorimo o konsenzusu u BiH o zajedničkim temama”, rekao je Tegeltija.

Prethodni tekstMilošević: Moje izmene napravile konfuziju, kriv sam Let’s block ads! (Why?)